Friday, November 29, 2013

SaLam jUmAAt





Monday, November 25, 2013

Giveaway Klik, Join & Menang by Aienn Mohd Nasir


aSSaLAmUALaiKum....
join GA lagi...



klik banner untuk join

Mula 28oct13 Tamat 27nov13
  Senarai Hadiah
 

Saturday, November 23, 2013

mem0ries we remember


aSSaLAmuALaiKuM...


image from google


and i cherish this m0ment...

Friday, November 22, 2013

seNyUm....



aSSaLaMuaLAiKum....


Thursday, November 21, 2013

kEdAi k0pI


aSSaLamUaLaikUm...

dah makan tengahari ke? mesti semua dah kan???hehe..
anyway nak share satu kedai yang baru dibuka dekat dengan tempat yang aku selalu makan...
sape orang Melaka mesti tau taman MINI MALAYSIA kan??!!
kat situ ada kedai makan...
so, bila perasan ada kedai baru, kami pun try lah...
nak tukar selera la plak kan...


ini nama kedainya...simple je kan..


yang buatkan aku suka sebab ada variety of menu..ada nasi lemak, spagetti, roti, lempeng, mee/bihun soto..bla..bla..bla


semua aku teringin nak makan...hah.tapi at last aku try mee soto...sedap...licin aku hirup supnya...hee..
harga pun ok..yang bestnya, kalau student, boleh dapat diskaun..hehe..
so, kepada sesiapa yang dok dekat dengan MINI MALAYSIA @ sesiapa pun yang singgah Melaka, 
bolehlah try makan kat kedai ni...

sekian......


Wednesday, November 20, 2013

k0tEx Rise Up (vote me!)


aSSaLAmuALaikUm....


kali ni aku nak minta tolong korang-korang yang singgah blog ni & baca entry ni tolong like gambar aku boleh tak???please please please (muka kesian)....
hehe..actually aku ade masuk peraduan KOTEX RISE UP...
so, aku memerlukan seberapa banyak like untuk menang..hehe..kalau korang nak join pon boleh...
tapi tolong ye like gambar aku..hihi...kat bawah ni step-step die...

1.click link ni =>  KOTEX RISE UP (it will take some time to load..sabar ye)
2. click GALLERY (see picture)
*sebelum tu kene like dulu page ni ye

3. dekat kotak cari, taip => nor faezah alias
atau
dekat arrow no. 2, boleh tekan nombor-nombor kat bawah tu..(lagi senang cara ni)


4. bile dah buat step 3, korang akan nampak gambar aku yang dalam bulatan kuning itu..click pic tu..

5. tadaaaa!!! akan keluar gambar aku versi besar sikit..then kat bulatan kuning tu ada button UNDI tau..korang click lah undi tu ye..hehe


sekian cara-cara nak vote pic saya..harap-harap tak menyusahkan korang ye... 
pada sesiapa yang telah mengundi, saya ucapkan bebanyak terima kasih..
jasamu akan ke kenang...cewah!!


biLe LCCT diJadIkaN rUmAh KedUa..


aSSaLamUALaikUm....

haish!!tajuk nak gempak je kan..hihi...ni cerita time hantar SIL nak g Sabah aritu...kami yang menghantar mereka ke LCCT...lepas amik SIL & MIL kat rumah die, kami pun meneruskan perjalanan kami..


 sebelum tu, haruslah mengisi minyak dulu...


 gaya anak-anak menunggu hubby isi minyak..haha


 aku yang keb0sanan & Nayli yang kemengant0kkan..


alhamdulillah selamat sampai ke destinasi yang dituju....


 aksi anak-anak yang teruja..adoi...sabar jela..anak aku pun j0in sekali..


hehe...NaNayli...gambar yang last ni tak tahan...berbalik pada tajuk, sebenarnya nak tunjuk pic ni lah..akibat terlampau b0san, anak aku dah melesau atas lantai dah..adeh..macam-macam perangai..ngan merengek lagi..panjat-panjat lagi..aduh..penat mulut Umi...sebenarnya banyak lai pic tapi dalam ipad....tak sempat nak amek..huhu
 inilah aksi-aksi mereka sepanjang menunggu masa departure SIL aku...hehe..dia dah pun selamat sampai ke Melaka...nanti aku update lagi ye..

Tuesday, November 19, 2013

Mini GA : Like Saya Dalam Contest 3B



Assalamualaikum



Mini GA ini dianjurkan bertujuan untuk mengumpul Like untuk Baby Zara Soffiya Di dalam Contest Baby Di Facebook.

Syarat syarat Penyertaan yang amat mudah iaitu :-

1-Like Fanpage  di sini >> 3B
2-Like Gambar Baby Zara di sini >> Facebook 
3- Buat Entry Bertajuk "Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B"
4-Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5-Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entry ini


Mini GA ini berlangsung pada 18hb November hingga 12.00pm 24 November.



Pemenang akan dipilih melalui Random.org

Terima kasih


0uR wEEkeNd!!


aSSaLamuALaiKum....

ni cerita hujung minggu kami..terisi jugak masa lapang kami sekeluarga..heh..kalau tak d0k membuta je.hahaha...pagi2 lagi aku dah bangun sediakan sarapan yang simple..sebabnya nanti nak masak tengahari awal sikit..dah lepas makan, rehat jap..then aku pun bertungkus-lumuslah di dapur s0rang-s0rang sementara hubby jadi babysitter separuh hari..hehe..dia yang mandikan Nayli sebabnya Umi sibuk nak membakar ikan..hehe..dah lame dah tak makan ikan bakar.kebetulan sabtu malam g tesco nampak ikan cencaru, terus cakap kat hubby nak wat ikan bakar..hubby pun cakap sedap gak, dah lame tak makan...so, inilak menu simple kami hari tu...inilah haisl kerajinanku..haha


 ikan cencaru bakar, cili kicap (homemade) & ayam madu bakar..yummy!!!
memang bertambah lah kami laki bini makan..hahaha...
ini pulak aktiviti petang setelah masing-masing kekenyangan..hehe..tapi lewat petang sikit lah sebab anak dara ni dok tidoq tghr td..


 ni time kat luar rumah..hubby & Nayli main lari-lari..pastu time hubby nak g buang sampah, aku mengimul -ngimul nak ikut jugak..ajak hubby pusing-pusing naik motor..hehe..nasib hubby nak melayan.hikhik..yela, bukan selalu dapat nek motor..time dating dulu je naik..dah ada anak nek kete la kan.

 time ni motor tengah bergerak..aku mintak hubby snap..haha.bahaya kan...huhu.wah anak aku, gaya menikmati angin petang konon..muka tak boleh blah..haha


 hihi..nak gak enterprem kan...Umi & Nayli..


last sekali hubby bawak singgah taman permainan yang dekat ngan rumah..melayan aku yang ajak.haha..0ver kan!!! tapi aku main buai je..dah lame tak naik buai, bile buai tinggi-tinggi rasa nak tercabut jantung...Nayli pun nek buai sekali..ni pic die tengah cakap 'smile'!!!tapi tak smile pun..dah pandai sikit nak berp0sing.kalau tak jenuh amik pic die tapi semua gegar!!!!

sekian lap0ran dari UmiNayli!!




Sunday, November 17, 2013

mY nEw fRiEnD!!!


aSSaLaMuALaIkUm.....

Hai semua!! Meet my new friend..her name is Lily....



Friday, November 15, 2013

sALaM jUmAaT







Thursday, November 14, 2013

sPenDinG tIme t0gEthEr


aSSaLAmUaLaikuM....

selamat tengah hari!!!arini nak share mana kami pergi masa besday hubby. Tak rancang p0n sebab kalau rancang mesti tak jadi..masa tu kebetulan nak balik rumah dari kampung, dah alang-alang keluar, kami p0n keluar lah berjalan selepas loading barang kat rumah. Lagipun dah lama kami tak spent time t0gether(macam banyak sangat kerja lak kan..hihi)..ni lah masanya..Aku siap ala kadar je, hubby & Nayli dah siap dari kampung dah..then kami putuskan untuk ke Mahk0ta Parade. Memang jarang pergi sana, selalunya pergi Jusc0 je..sampai je masa tu dah azan Magrib, s0 kami tunaikan s0lat bergilir..masa tunggu turn hubby aku bawaklah Nayli berjalan sekitar 1st fl00r.r0und dekat satu kedai baju ni, staff die tengah pakaikan baju kat patung..Nayli tarik tangan aku masuk kedai tu, pastu d0k terpegun teng0k patung tu..teng0k haa gaya die ni..


Sampai tak bergerak, aku ajak jalan p0n die marah..Hai Nayli, macam jakun lak anak aku ni.hihi..aku layan kan jugak then aku dukung die..nak sampai tempat surau tu, aku turunkan die.dia nampak kedai mainan, tapi tak masuk..teng0k je display kat luar tu. D0k tengok mainan kat situ, aku biarkan je janji die tak berlari.umi tak larat nak kejar nanti..hehe.d0k jalan sepanjang cermin tu cakap s0rang2 & tunjuk mainan tu.nasib tak minta dibelikan..fuh.


then lepas hubby keluar, kami p0n jalan..hubby ajak singgah kedai jam nak tukar battery..Sempat lagi snap time tunggu staff ni g0deh jam hubby..nasib tunggu tak lame..


then hubby ajak makan aiskrim..kami p0n ke sini...


Memang dah lame tak makan sini.gaya dua beranak dapat aiskrim..hee..nak-nak si kecik tu, satu cup tu dia s0rang je..adeh.Nayli2..


Lepas habis aiskrim, hubby suggest nak makan kat sini..


 Perut masing-masing p0n dah berker0nc0ng...apa lagi, terus drive ke Windmill..


Senyuman besday b0y..hehe..nasib dia yang belanje...aku & Nayli tukang makan.


Si kecik yang tak tau d0k diam nih..lepas je isi perut, kami p0n pulanglah dengan hati & perut yang kenyang..walaup0n tak berjalan sangat, atleast kami dapat gak spent masa bertiga..ser0n0k gak kadang2 berjalan..kalau selalu nanti jadi b0san lak..thanks hubby bawak kami jalan-jalan!!!!

Wednesday, November 13, 2013

J0m tergah bl0g Kami


aSSaLamUaLaiKum..


salam rabu..cepat je dah hari Rabu kan..so, tak nak banyak cakap arini..kepada pembaca yang selalu singgah kat bl0g aku @ yang BW,  j0m singgah jugak bl0g penulisan kami (gabungan bersama BFF aku) iaitu Kak Fyda & Myra Mokhtar..b0lehlah baca penulisan mereka yang telah memenangi eBOOK C0mpetiti0n 2013.....aku bel0m berkesempatan lagi untuk menjadi penulis seperti mereka..In sha Allah satu hari nanti.. j0m klik link ni!! 

Tuesday, November 12, 2013

S0uVenIer fR0m k0rEA


aSSaLamuaLAiKum....


annyeonghaseyo!!haha..p0y0 je kan..hihi..mentang-mentanglah nak bercerita tentang s0uvenier dari k0rea..haha.jap2, aku ada baca satu artikel ni yang mengatakan orang Malaysia ni sangat fanatik dengan k-p0p sampai 0rang k0rea pun naik meluat(but i’m n0t in this categ0ri h0keyyy)..betul ke? Kalau ada p0n apa salahnya, cuma jangan terlalu fanatik & lalai sangatlah sampai pakaian & nak menari p0n macam d0rang, itu dah 0ver namanye..bese-bese sudahlah..00ppss..melalut sudah!!haha..ape-ape p0n ni lah s0uvenier yang aku kirimkan iaitu perhiasan dinding...sanggup 00 aku g00gle nak cari benda alah ni.hehe..

 dan satu lagi yang diberi labmate..thanks al0t sebab susah payah carikan ape yang aku nak..hihi..

Annyeong-hi gyeseyo!!!

1K Giveaway By Cik Arnab


aSSaLaMuaLaikuM....


selamat pagi selasa..
ari ni terajin pulak nak masuk GA ni..
hehe...pada sesiapa yang ade masa terluang, j0m j0in jugak!!!

 Click Banner!

sila click pada banner..
hadiah menarik menanti anda!


Monday, November 11, 2013

kAd bUaT sI dIa....


aSSaLamuALaikUm.....


apa khabar semua??diharap sihat sejahtera hendaknya di pagi Isnin yang mulia ini..aku amek m00d menulis sekejap untuk meneruskan kerja sebentar lagi..berbalik kepada tajuk diatas, ye!!hanya sekeping kad pengganti hadiah buat suamiku memandangkan ongkos tak berapa nak ada(lom gaji)..hee.

macam cantik je..macam c0mel jer..haha
alhamdulillah, suami suka..wajib suka kalau tak aku merajuk masuk bawah meja.haha..anyway, walaupon kad ni nampak macam untuk perempuan, tapi aku suka sebab ada warna hitam(fav hubby)..hee..sekian sahaja cel0teh hari ini..m0h le sambung kerja!! (Sigh ~_~)


Sunday, November 10, 2013

HamPiR sEtaHUn tiDaK bErSuA...


aSSaLamUaLaiKum....


semalam tak sempat nak update memandangkan aku terlampau melayan video dari Pinkmarbles..hee.suka teng0k vid yang dia hasilkan.setanding Mat Lutfi.tapi versi perempuan. selamber je..klaka teng0k mimik muka dia..pecah perut ketawa.hehe..sweet & cantik 0rangnya..keep it up girl!!anyway, berbalik kepada tajuk di atas, yang mana aku merujuk kepada anak buah aku iaitu Alisha (anak ke-2 abang aku). Aku tak pernah jumpa dia since baby lagi, hanya dari gambar je..sebabnya?sebabnya time aku tak balik kampung la time tu Alisha balik..aekarang ni dia dah 11 bulan, kebetulan masa aku balik untuk Maal Hijrah aritu, parents dia bawak dia g z00 Melaka, s0 d0rang p0n singgah la kampung..dpat gak aku berjumpa dengan budak bermata besar ini..memang sungguh besar matanya..tapi dia taknak 0rang yang dia tak kenal..sob..sob..


Inilah dia budak bermata besar itu..c0mel je, yang kelakar, dia teng0k upin ipin kat tab..bila cerita tu abis je, dia merengek, bila bukak balik, dia diam..nangis ngada..geram aku!!rasa cam nak gigit & k0rek mata dia(extreme sgt kah aku?)haha..


Inilah nenek & cucu-cucunya..teng0k tu, nenek & Alisha je yang pandang kamera..yang lain d0k buat hal sendiri..canggih t0l budak2 sekarang kan. Kecik-kecik dah dapat tab, ipad..zaman cepat berubah..bertuahnya anak-anak sekarang..time ni anak aku lena dibuai mimpi yang indah disusuli dengan bunyi hujan yang merintik-rintik..ewah!0ver lak aku ni akn.haha.anyway, bef0re Alisha balik, aku dah p0n cium budak tu sampai menangis..huarghahahaha

Saturday, November 9, 2013

sUaSaNa BaRu - c0ntinued


aSSaLamUaLaIkuM....

that day aku ade cerita kat SINI yang hubby aku tukar sc0pe kerja kan? hari ni barulah aku sempat update tentang tempat baru nya..tak adalah jauh sangat p0n..dari 0pis tingkat 1, dah turun ke gr0und fl00r lak..dekat je kan.hee...j0mlah layan bila hubby mengemas!!



ini meja lame tempat hubby duduk dulu..aik? siap ade mempelam..ni 0pis ke p0k0k.hahaha


ini lak pandangan dari meja hubby..hubby cakap cam duduk dalam akuarium lak..haha..cam ikan kan yg..hihi


akhirnya, tempat duduk baru hubby..tgk tu, saje tunjuk file terbukak, k0n0n banyak sangat lah kerja tu..hee..ape2p0n, selamat melayani segala masalah pelajar ye..sabar itu separuh dari iman..:)

Friday, November 8, 2013

hAppY h0LidAy!!


aSSaLaMuaLAiKum...


selamat tghr!!hari ni nak buat ucapan ringkas seringkas-ringkasnya..


haa...nampak tak kapal terbang tu? tapi bukan aku yang nak fly, tapi kak fyda...hehe..
       happy h0liday buat Kak Fyda sekeluarga yang akan terbang ke Sabah es0k untuk menemui suami               tercinta..hehe..jangan lupa 0le-0le untuk adik ipau di sini ye...sem0ga selamat pergi & selamat balik...
ser0n0knya bercuti!!!


Selamat Datang ke Sabah!!!


Thursday, November 7, 2013

K0nv0kEsYen UteM yAng kE-9


aSSaLamUaLAiKuM....

pada 26-27 Oktober telah berlangsungnya k0nv0kesyen Universiti Teknikal Malaysia Melaka, UteM..ecece..gaya cam nak pr0m0te U je kan?!hihi..apa salahnya, sambil menyelam minum air kan..UteM merupakan Universiti Teknikal yang Pertama di Malaysia..kalau ada yang berminat, b0lehla layari www.utem.edu.my. tapi kali ni bukan cerita pasal aku yang berk0nv0, insyaAllah lepas habis Master ni, aku p0n akan k0nv0 gak..harap-harap cepatlah aku habis..hee.. ni cerita hubbyku yang terlibat dalam Gamelan sebagai pemain Bar0n Sar0n..apa tu???ala..benda yang bulat2 ade knob atas tu untuk diket0k..paham?tak jugak?haish..0k2, ni lah rupanya..


s0, pagi Sabtu tu, besiaplah hubby ku untuk menjalankan tugas..agak memenatkan jugak lah kata nya walaupun hanya duduk dan mengetuk.

bila malam dia sampai umah, mmg flat habis..k0nv0 yang berlngsung selama dua hari tu telah membuat hubby ku tersangat letih.cian dia & jugak sian aku sebab dua hari tanpa hubby di rumah.hihi..ayat ngada je kan..padahal malam dia balik je. So, aku p0n isilah masa aku & Nayli supaya masa cepat berlalu...j0m intai pic mereka masa Gamelan..







Ciput je pemain Gamelan lelaki..hehe..banyak perempuan yang k0nker.yela, main ala gemalai gitu(asal b0le je nak menyebut).haha..tapi lelaki yang main Gamelan p-n perkasa gak tau..hihi.. Ok, pic yang last sekali adalah view dari tempat hubby bermain..sekian lap0ran dari saya.