Tuesday, January 29, 2013

''Segmen Jadikan Followers UNLIMITED by Aimi Rahim''



aSsALaMuaLaiKum...

u all nak tambah followers x?

jom join segmen ni by aimi rahim...



senang je...u all semua perlu pergi ke blog aimi rahim n follow steps die..

aku da...u all?

till then..

due date : 15 Feb !!!

Monday, January 28, 2013

fAdHiLat MeNcIuM aNaK



aSsALaMuaLaiKuM...

Sekadar Perkongsian...

~my doter~


ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat syurga. nisbah diantara dua darjat ialah 500darjat. syurga itu ialah sebuah kampung kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan orang yang menyukai kanak-kanak.

barangsiapa keluar ke pekan dan membeli barabng-barang dan kembali ke rumah dengan buah tangan untuk anak-anaknya, nescaya akan mendapat rahmat daripada Allah dan tidak diseksa di akhirat kelak.

TAHUKAH ANDA?
jika dibiasakan mencium anak sendiri, sifat mendera atau memukul anak boleh dihindarkan? dengan wujudnya sifat suka mencium anak, hormon dan bau anak kita itu akan sebati ke dalam otak kita sekaligus mesej yang mengatakan "aku sayang anak aku" akan tersemat terus ke dalam jiwa.

renung2kan & selamat beramal!!
xoxo

a DaY wiThOut mOoD...


aSsALamUaLaiKUm....


sELaMaT pAgi!!!pagi ke???haish..ni da dekat tghari cik kak ooiiii...
sEteLAh 3 HarI taNpA EntRy...huhu...


u all baca x tajuk td???hai....arini mmg btul2 xde mood...u all ade x perasaan cmni??sebabnye no mood?sebab aku cuti lame dari khamis sampai ahad...haha....monteng sbenarnye..hihi...arini mls tol nak wat pape...ni pun aku dok ngadap lappy tapi fikiran aku??ntah kemana2 je..huhu...
adoilah mood...mn ko ni...alangkah baiknye kalau aku tgh bcuti sekarang ni....zzzzzz....







haaa.....2 dia....fikiran aku da mlayang sampai ke cni da...ni la namenye ISTANBUL....hehe..impian aku nak g cni pas tgk Istanbul,aku datang...haha..ngade je kan??mmm..mimpi jela yg dpt..hehe..tp klu ade rezki nak jgk g..ade x sape2 nak sponsor aku??ngeh2...
ish...da mlencong dari tajuk da ni..huhu..nasib hubby ajak g mkn da..perut pn da kebuluq da ni...dari mlayan perasaan baik aku isi perut yg da berkeroncong..hihi...ok lah..tata titi tutu...

with love!
makan time!!!!!!!
xoxo

#picture taken from FB ISTAMBUL...

Wednesday, January 23, 2013

:kAtA-kAtA PiLiHaN:



aSsaLaMUaLaikUm...



till then, NFA
xoxo

*LuNcH tImE*


aSsAlamUaLaiKuM......


mOrnINg sEmuA!!!!

u all sume da breakfast ke??aku semestinye da..hihi...mmg 2 la rutin aku pagi2 sebabnye aku mkn ngn hubby..cam datingla kononnyer....padahal kat cafe je pun..hehe...
haa...semalam igtkan nak wat 1 entry, tp x sempat..sebab aku balik awal...
kali ni aku nak share tempat makan yg aku lunch smlm ngn colleague aku..ini lah tempatnye semalam...



haa.....cube u all sume teka ni kat mn..hehe



tadaa!!!!!ni la tempatnye...hee..nampak x?
mesti xnmpak kan??sebab aku malas nak jalan dekat ckit...hihi...ok lah...aku makan kat taman mini malaysia, ayer keroh...hihi...suspen je kan tgk umah2 kg mana la yang aku masuk..hehe...
ni selepas renovation...sebelum ni aku penah g makan kat situ 2 kali je...hihi.. jom tgk ape aku makan...

nasi ayam!!!nyum2!!

ok jugak lah makanan kat sini..ni pun orang belanje..hehe...mesti u all cakap, jalan jauh2 tp makan nasi ayam je???hehe...xpela..janji makan kan..hihi..lagipun tempat ni aku jarang pegi...saje nak kongsi..kot2 sape2 ade yg singgah ke kan...selamat mencuba!!


till then, 
xoxo





Tuesday, January 22, 2013

:mY bEL0vEd faMiLy:


aSSaLamUaLaiKUm.....

sELaMat pAgI!!!
syukur alhamdulillah Allah masih memberi aku peluang untuk bernafas untuk menjalankan kewajipanku sebagai hamba-NYA...mm..baca da tajuknye kan??haa..hari ni aku nak kongsi sedikit perihal keluargaku yang tsayang..aku anak ke-4 dari 5 adik beradik..ramai kan??xdela ramai pn tp dsebabkan aku ade  2 lagi kakak, makanye, bile kami bkumpul, dari 3org bole jadi mcm ade 10 org..hahaha...sangat bising..huhu..tapi 2 la sonoknye bila adik-beradik ramai..macam2 bole kongsi n bcerita..so, jom kenali ahli kuargaku...

this is my beloved mum (mak) and dad (abah)

mak and abah yang x pernah lelah mbesarkan kami adik beradik and mberi kasih syg yang  tak thingga buat kami adik-beradik..sayang mak abah!!terima kasih atas pengorbanan mak abah..

ni gambar tbaru kami..diambil tahun lepas time aku kawen..cantik x pengantin 2?haha..perasan je kan..

ni la hero2 family kami..pic ni da lame da..masa ni sume bujang lagi..hihi..yang duduk 2 abah aku, yang baju pink belacan-abg aku, and yang baju maroon -adik aku..
yg ni heroin family aku..hihi..zaman kurus2 dulu..haha..yg baju biru-mak, sebelah mak- akak sulung, tudung oren-akak no. 2, and yg tudung hijau semestinye aku..haha..buruk benor aku time ni...haha..

*hubby aku kate time ni aku x lawa langsung, die kate kalau time ni die kenal aku, die xkn ngorat aku...ade ke patot???huhu...sedihnye...bhahaha...xpela..yg xcntik ni la yg jd isteri abi yg abi syg kn...syg x??hehe...haa...ni la die family aku...family belah hubby xramai sebab die dua beradik je..xpela..jnji ade gak adik-beradik kan..
macam2 kami lalui bsame2 zaman kanak2 dulu...sonoknye jadi kanak2..huu....u all sume pn mesti ade kenangan zaman kanak2 kan??ok lah..sampai dsini je entry hari ni...

love my family,NFA
xoxo
puBLiSh!!

Monday, January 21, 2013

:pEsaNaN bUaT sEmuA:


aSsAlamUaLaikUm....

entry lagi???u all mesti da muak kan baca entry aku yang ke-3 dalam 1 hari..over tol aku ni..bhahaha...huhu..sila jgn muntah ye..ni la die kalau datang kerajinan 2.huhu..hope diriku ini akan rajin sentiase la ye..hehe..harap2 u all x bosan ngan cerita2 aku ni ye..sekadar perkongsian wat sume and tuk kenangan aku jg..

LuNcH tImE!!

u all sume da makan lum?aku awal2 lg da makan..hehe..eeerrrkkkhhhh!!!kenyangnye..ni kalau disorongkan bantal, mau aku tido trus ni..haha..

ok lah..entry kali ni sekadar perkongsian wat semua ibu2 diluar sane..ni hubby aku yang tag aku kat facebook..


actually aku xtau pun kene berzikir time masak..hee..sebabnye aku memang jarang masak..sangat M kan??hehe..so, da tau ni akan ku praktikkannye..semoga boleh dijadikan renungan akan pengajaran wat sume..insyaALLAH..

sekian,NFA
xoxo








biRthDaY LaGik!



AsSalAmUaLaiKuM...


happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to nana
happy birthday to u

yeay!nak nyanyi gak walaupun sore ku sumbang..haha..waa...kali ni cake yang real ye..hihi..homemade cake by my SIL..die memang sangat minat & rajin baking..kalau bagi kat aku memang xkn jadi kek..haha..jadi ape ntah..baik jgn suo aku.huhu..
ni cake barbie yang direquest dari anaknye sendiri yang memang minat princess (pengaruh sape ni??)hehe

so, besday anak buah belah hubby ni semalam..so SIL ade wat jamuan kecik2 tuk family je.meh la kite tengok gambar2 disekitar majlis harijadi NUR ADRIANA QISTINA..

ni la besday girl..umur die da 5 tahun da..happy besday nana..

 ni la hidangan yang disediakan..sedapnyeeee ayam...

 da besar da nana..aku mula kenal hubby aku mase budak ni umo setahun lebih..

acara meniup lilin..sila ignore org dibelakang ye..huhu.badan je dapat interframe..ni mesti hubby aku yang amek gambar ni..haish!

haa...cer teka ni ape?hehe..ni la mini pavlova..SIL aku wat sendiri..sedap..sape2 nak le tempah kat die (memandai je aku)..hehe.bole kan kak?

dan semestinye aku pun nak gak bergambar..haha..over tol bibik ni kan nana..hehe..

oh ye..aku digelar bibik oleh keluarga belah suami..bukan bibik yang maid 2 ye..bibik ni panggilan untuk makcik..makcik??macam da tua sangatla rasenye kan..family hubby aku orang bawean...hehe..tapi family aku melayu biase je tp aku still gelarkan diri aku bibik gak kat belah keluarga aku sebabnye nanti banyak sangat panggilan aku yang pening..hehe..lagipun family aku ok je..hihi..ok lah..sampai sini je dlu cerite besday nana..till then..

with love,NFA
xoxo
pUbLiSh!!






hAppY bEsDaY mY SiS!


aSsAlaMuaLaiKuM...




happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to kak zura
happy birthday to you

ni la die besday girl..girl lagi ke??hehe..yang belah kanan 2 my sis..

entry ni dibuat khas untuk kakak sulung saya dalam family kitorang yang tersayang iaitu SITI AZURAH BINTI ALIAS..birthday dia jatuh pada 19 JANUARY bersamaan hari sabtu..sory kak, lambat wish sehari..hihi..maap ye.deqno doakan semoga akak panjang umur, murah rezeki, dipercepatkan jodoh and ceria sentiasa.love u so much!!mmuuuaahh!!

with love,NFA
xoxo
pUbLIsH!




hAppY mOndAy!!



assalamualaikum..

GoOd mOrNiNg mONdAy!!!
ape mood korang sume pagi isnin ni??mesti bsemanagt kan?hehe..aku?biase je tapi pagi tadi macam malas sangat2 nak pegi kerja..huhu...yela..macam tak puas rehat..sonoknye golek2 di katil..haish!da2 nor, over lak..hehe..ok la wish u all a happy monday..semoga isnin u all sume penuh dengan keceriaan..aku pun nak wat2 ceria gak la walaupun mood biase je..hikhik..

hoh!cam rupe aku je natang ni..

ok lah..jom sambung kerja!!!yehaaa!!

with love
xoxo
pUbLiSh!!

Friday, January 18, 2013

saLAm JuMaAt

salam jumaat & salam 1 malaysia!! chewah!!formal sungguh..haha..sila jgn muntah ye...heee...ok2..baik aku straight to the point je ye..kalau tak nanti aku merapu ke lain lak..haha..ok la..sempena tahun baru and sempena hari jumaat iaitu penghulu segala hari, aku berazam untuk berblog...yeeehuuuu!!!akhirnya setelah dipakse oleh my SIL untuk berblog (kerana beliau memang seorang blogger), ini lah 1st entry aku..


 
happy friday sume!hai..sonoknye tgk pic ni..kalau ade sayap kan best!(sila jgn verangan!!)
sangat seronok bile time hujung minggu kan!time ni lah bole lepak2 ye..so, aku rasa ni jela kot untuk entry sulungku..nanti aku perkenalkan diri betul2 next entry ye..c u!


with love
xoxo!
publish!

#credit to google 4 the picture