Tuesday, February 26, 2013

Oh cUAca



aSsaLaMuALaikUm.....



Hachooommm!!!!
Selamat petang sumer..mesti sume tgh dlm pjlanan balik kn...aku pun..
Untuk maklumam u olls sume, aku nak amek break sementara dari menulis blog...Hamboi...mcm retis lak ye...hihi
Sebab nak break??
Sebabnye aku kurang sihat lately ni n aku ade sesuatu 
yg penting untuk dilakukan..ape die?hee..adelah...so, harap u olls x lupe nak jengah blog ni bila aku da kembali ye..cuaca x mnentu skng ni, sila jg kesihatan sumer..
Jgn jd cmni ye...hihi...jmp u olls sumer nnt ye...


Rupe aku idok le seburuk ni ye..hihi..hanya sekadar gambar hiasan dr en.GOOGLE....
Wish me luck in everything that i do...

Sekian, xoxo....



Friday, February 22, 2013

b0wLing[Part 2]


aSSaLaMuaLaiKum...

bertemu kembali di petang jumaat yang mulia ini...
cewah!!!
ok2, tanpa mbuang masa, jom sambung layan aktiviti kami...
yang tadi si cilik...skang si celik..bhahaha..ngarut tol..hihi...layanzzz....

lamenye lah nak nunggu akk aku nye bola masuk..huuu...semapt g posing..
aku dgn gaya ku..wah..gaya gitu..hihi..yg sebelah kanan 2 tukang kacau..huhu
ni hubby aku lak..bgaya x??laju wooo bola die...
oh my ball!!!!
ni lah barisan pemain2nye...termasuk yang amekkan pic ni..
nampak x warna baju kitorg??xplan pun sebenarnya..kebetulan..huhu
ni lak ank buah hubby aku....x cukup 1 sorg lg..die g kem...
pas b0wling, haruslah kami lepaking di AYUB BISTRO...depan mydin...
yang ni pulak dah kenapa???huhu....

pic yang last sx menunjukkan betapa kuatnya tangan selepas bb0wling ye..hihi...ni sume gara2 tangan hubby aku...muahahahah...kuat kan hubby i??hihi...die cakap die letak je siku trus prakkkk meja 2...terkujat kitorg..haha...kaki meja tkena kaki aku..punyalah sakit..hihi...sume mata tetumpu kat family kitorg...malunya la...haha...ape2 pun ni la lawak tgh mlm dari hubby aku..nasib x kene ganti..hihi...

ni lah menu diet (dietlah sgt) aku mlm 2...huhu..maggi goreng ayam..hihi...eerrkkkk...kenyang aku..hihi..anak aku pun join mkn sx...
kul 12.30 tghmlm kami laki bini pun gerak blk umah...sampai umah, tidokan ank aku yg active mlm 2 dlu...barulah kami zzzZZZZZ....


sekian....xoxo!

b0wLing [Part 1]


aSSALAmUaLaiKUm....



aftern00n peeps!!!
friday is here again...
aku baru dapat publish entry yang disimpan dalam draft ni lepas sibuk sgt2 minggu ni...
ceritanye ujung minggu lepas aku berlalu begitu sj...ade la kuar jgk tp sbb ade hal sikit then blk uma trus..ahad lak pagi bgn lewat sket, kau g jj jap beli brng, then balik wat keje sket pastu sambung tido..ngn anak n hubby sx...heaven kan!!haha.xya heaven sgtla kan..arini mls bgn lak.hihi..haish..ok2..
ni cite untuk ari jumaat mggu lepas.. jumaat malam 2 MY LOVELY SIL ajak main b0wling dgn anak buah kitorg sx..sumer sx seramai 8 org.
jom tgk aktiviti bowling kami di MIBC(Melaka International Bowling Centre)!!!
layannnnn...
p/s: byk pic tau...jgn boring yer..hihi...
masa ni kitorg baru sampai..tggu SIL aku parking kete..
ni family SIL aku exclude yg baju pink 2 yer..nak jgk ank aku interprame..

haruslah kami bgambar..hihi
ni giliran saye ye..posing dlu..
usha line dlu...
mintak2 x masuk longkang...amin doaku..huhu
yeay!!!strike!!!!!
i dapat bgambar ngn pemain cilik u olls...haha


ni lah antara peminat2 saye...hihi...perasan..ko hado??



aksi pemain cilik....

haa....ni baru si cilik yang bmain...belum mauk2 n bapak2 yang main...cmne lah aksi mereka ye???hihi...nak tau??stay tuned!!!more pictures coming up n ade 1 citer lucu...hihi...done 1 entry..fuh!


till then....
xoxo, NFA
publish!!

aN uNeXpECteD sUrpRisE!!!!


aSSaLamUaLaiKuM....


sALaM jUmaAt......
wah...lame jgk ye blog aku x diupdate..huuu...mesti ade org ttunggu2..hee..ade ke??perasan tol aku ni kan..hiii...
blog x berupdate sebab tenet lembab..bile dah lembab, mood pun tganggu..ye dok??huuu...
ok, pagi ni short entry jela ye sbb byk koje..huuu...rushing2 ni..
haa...nak tau surprise ape????jeng..jeng..jeng...


tadaa!!!!!!!!cer teka bunga ni dari sape??op coz dari my hubby!!!hihi...aku terpanjat u olls!!!!hahaha...x sangke akan dapat bunga ros biru yg aku idam2kan dlu...romantik x??x ke??xpela, bagi aku da ckup romantik da 2..hihi...patutla smlm hubby aku beria-ria xnk aku ikut..
cerita die camni..haish, ni da long entry da ni..hihi...xpelah, u olls layan je ye cite ni..pakse ni!!muahahah... aritu ade kwn hubby aku mintak tempahkan bunga, so die tolonglah tempahkan by phone call je..aku x tau pun die tempah tuk aku sx...hihi...
smlm die da anta aku blk, die trus g kdai bunga ngn kwn die 2... pas2 sampai umah, die mkn aku solat.. pas solat aku g tgk tv, die dtg die ckp, 'umi, bleh x tolong amekkan barang dalam kete? abi ttinggal barang td, kat seat sebelah..tolong amekkan bole??' aku pun dgn muka masam(sakit pale sbenarnye) merungut dalam ati..huhu...aku kuar lah jgk amekkan barang die...bile buka je pintu keta aku tgk ade munga...ape lagi!!rasa cm nak lompat katak je kat c2 tp aku maintain gak..yela, kang hubby aku tpanjat beruk lak..hikhik...aku senyum je sampai masuk umah..ilang segala sakit..ngade kan!! nasib x lompat2 u olls! sx masuk2 hubby aku da skodeng aku kot tingkap...bhahahahah....aku pun ape lagi..terus hug die lah...yela, aku minta da lame kot..sebelum kawen, time nikah, tp xdpt2...akhirnye..................pada mlm jumaat, dapat gak...terharu u olls sebab die igt g..sob sob...happy!!!!so mood arini kene la munga2 jgk kanzzzz!!!hihi...
ok la...nak sambung keje...


till then...
xoxo, NFA.


Monday, February 18, 2013

Pencarian bloglist MAC & APRIL 2013 by DJH



aSSaLamUaLaiKum...

u all nak masuk dalam BLOGLIST DJH x? jom klik pada banner ni n ikut syarat2 die..sangat2 mudah.!!jom kawan2 sekalian!



DUE DATE : 26 FEB 2013

Thursday, February 14, 2013

mAri MemBaCa!!


aSSaLamUaLaikUm....



selamat tghr....perut kenyang, mata pun berat...
berat mata memandang, berat lg mata nak pikul kengantukkan aku...
eh??ape aku merapu ni...ish2...
bile ptg2 cmni dgn cuaca yg sayup-sayup( ade ke?), mood membaca pn sayup2 jgk lah kan...
hai...paper2....ni la die keje org yg belajau...ngadap tulisan je...ish2...mabuk..

mehla tolong aku baca sx meh....
sila abaikan meja yg bsepah ye..hihi...nampak kudap2 2?wajib ye untuk org yg suka mengunyah cm aku..mn la x bam2...hihi...

dari td aku dok baca page ni x gerak2...sebabnye???sebab xpaham isi perut die...haha...
bila la nk pukul 5 ni....arini rasa malas nak wat keje...bole gitu??hehe...tibe2 aku teringat lak kat c kecik nayli ni...huu....

selingan jap yer...hihi
omang aih!!!apekah idung ku sebegini besar?? @ hanye ilusi ku??muahahaha..abaikn...

umi sayang nayli...heee...xsabar nak blk jmp naughty girl ni...hehe...selamat membaca!!!!
chayok2!!!

till then.....
xoxo, NFA

sEgMeN meNaNG RM200 bY pUtRY mIrAh


aSSaLaMUaLAikUM...


haish...asik2 bersegmen je ko ni...hihi...A.A.K!ade aku kisah??hehe...ala, nak join saje2..mn la tau rejeki kan..hihi....u olls sume meh la join skali ye...senang je...

haa....tgk adiahnye...grand kan....

ape tggu lg..klik banner ni n join!!!
selamae bsegmen!!!

Wednesday, February 13, 2013

oH aBu dHaBi


aSSaLamUaLaikuM....

ade ape ngan abu dhabi???
hehe....ade FAHRIN AHMAD la kanzzzzz.......
wohoooo!!!!
akhirnye...ade gak drama die yg terbaru selepas SEINDAH SAKURA...hihi....
aku ni xdela fanatik sgt ngn die cuma minat je tgk die...smile die...hehe...
so, ape je yg ade F.A. aku tgk...

contahnye dalam cerita RINDU BERTAMU DI ABU DHABI...


jalan cite die pn agak best la...*kalau x best pun akan aku best kan jg kerana die..haha...ni sume poyoooooo...
yang kelakarnye nayli(11 bulan) pn tgk gak ms cite ni on air, tp xdela die dok ngadap cam uminye... pastu hubby aku ckp ; aik?nayli pun minat fahrin ahmad ke?same mcm umi...hahaha...*nampak x?ade ayat2 jeles ye disitu...huhu...

selain cite 2, ade cite astro prima kot x silap aku.. tajuk CINTA DI MENARA BURJ KHALIFA....n ade jeng...jeng...jeng......F.A la...haha...wlupun die muncul jap je, tp aku tetap setia mnunggu...cewah!!haha...*ni ke yg ko kate x fanatik 2???huhu... tp cite die mmg best...gile klaka...gandingan pelakon yg best n propa...hihi....
1 lg yg xbole blah, rancangan MELETOP yg x pernah2 aku nak tgk, mlm tadi aku tgk gak sebab?????
hye...xyahla aku gtau u olls kan...*mesti u olls da xnk bc da kan sebab asik name die je...haha..pedulik hape aku?nak gak letak..bhahaha....*terserlah kegedikan disitu...huhu..padahal die kenal ko pun idak....

dah2....over ok...over..bak kate hubby aku...
baik2...cukuplah tentang FAHRIN AHMAD(sebut lagi)...hihi...
ok la...2 je yg aku nak share ngn u olls...hihi...jgn kritik aku na....


till then,
peminat F.A yang x fanatik....,NFA
xoxo....
# pic taken from ed...
# u olls pasan x entry ni sgt colourful?haha...gediks kan??*sila muntah ijo...




CNY.......


aSSaLamUaLaiKum......



selamat bertemu kembali setelah beberapa hari entryku bsawang..hahaha...maklum lah kat uma xde tenetnye....huhu...tgh bkire2 lagi nak pasang ke idak sbb aku bkn nye slalu on9...hihi..
ok lah...CNY???chinese new year la dik ooiii...haish!!
nak cite ni pasal cuti 4 ari...tapi aku 5 ari la sebab jumaat kan aku cuti...hehe..aci x???
jgn jelezz....tp....uwaaaaa.......nak nangis....
sebab?????
sebabnye cuti aku blalu begitu sahaja....uuuuu....
ni sume sbb anak n apaknye DEMAM ye kawan2...
terpakselah umi nye btungkus-lumus membahagikan kasih syg pada dua insan yg tcinta ni...
kononnye nak bawak anak jln2..last2 jln2 dalam uma jela ye nak...hihi...
jalan jugak la kan...
so, aktiviti di rumah selain menjaga org xsihat, adelah makan+tido..itu harus yer...demi mnyihatkan badan yg dah sedia sihat..
hihihi....



ini lah die insan yg ku sayangi...nasib umi die x demam.kalau x....*pengsan.....sape la nak jg kitorg..hehe..
arini da mula bkerja da...cukup bercintanye aku nak bgn pagi....huhuhu....xpela...demi sesuap nasi, akan kugagahkan juga...cewah ayat ko xbole blah kan....hihi

till then..
xoxo, NFA

Friday, February 8, 2013

BiLe uMi cUtI...



AsSaLamUaLaikUm.......

Salam jumaat!!!!!

Arini aku bcuti...yezzz!!!!huhu..bkn saje2 tp sbb xde org jg nayli...so nak xnk knela cuti...kannn...so aku tgh mnjaga si kecik ni...nayli ni klu aku yg jg mmg ssh nk tido..nak main je kjenye...ni la budaknye.....Td tido jap je..xsampai 30mnit...



Ni la kerjaan die...heeeee.....slmt mnunaikan solat jumaat......sekian...wassalam~~~~

xoxo, NFA...
publish!!!!!

Thursday, February 7, 2013

i hAtE iT!!!


aSsALaMuALaiKuM......


selamat pagi!!!!!!!!
huuuu...pagi ni agak moody sket...
sebabnye????

aku mimpi ngeri pg td....rsnye mimpi sbelum subuh...org kate klu mimpi sbelum subuh leh jd kenyataan..btol ke???
uuuwwwwaaa!!!!xmo2!!!!!!!!!!!!
xsuke2!!!!!menci tol mimpi 2!!!!aaahhhhhhhhhhh!!!!!!!!
rasa cam betol blaku je....haishhh!!!!
mmm...ape mimpinye??
biarlah rahsia.....harapanku moga mimpi 2 x mnjadi kenyataan....
harap2 aku dapat la kembali mood aku rini yg telah dganggu oleh mimpi pg td....
harap2.....amin.........

nyah kau mimpi ngeri!
selamat datang kepada  sweet dreams....

sekian entry mo0dy pagi ni....hooray!!!!!!!
semangat!!!


xoxo, NFA

#harap maaf diatas penggunaan tanda seru (!) yang tlampau byk..heee....emo kan...jgn lak u all tganggu dgn tanda 2 ye..hihi.
# gambar ihsan dr google...




Tuesday, February 5, 2013

nAyLi kE oPiS


aSsaLaMuALaiKum......

sElAmaT pagI!!!!!


haaa....entry kali ni nak citer tentang kunjungan nayli ke tempat keje kami...cewah...macam menteri lak..hehe..hari ni kami pergi kerja b-3..slalunye bdua je..saje nk bwk anak aku 2 tgk dunia kami..ekeke..dunia sgt!!!!...haha...pic x byk sbb x sempat nk amek...die dok lab ngn aku td...abis die tawaf 1 lab ni...sume die nak pegeng..hihi...skng ni die tgh tido...punyela ssh nk tido sbb bukan kat katil die kan....ngade je...tido dbuai okeh tngan umi...lenguh dbuatnye...hee...jom tgk pic die...

sedang dduk mengepaukan barang...
masa ni die kat opis hubby aku...dok atas meja..hehe....bwh ni lak setelah bberapa percubaan, akhirnye die tewas dtangan umi...pic ni die kat lab aku...kat lab kitorg ade surau kecik...so, kat c2 la die tido..cian die..hehe...jap g nak blk da pn...
nyenyak die tido sbb umi kul 6.30 da kejut..hihi...

so, nayli pn da tido bole la umi sambung kje...hehehe......


sekian.....xoxo
love, NFA...

Monday, February 4, 2013

aKtIVItI mALAm nAyLi..



AsSaLaMUaLAikuM.......

selamat mlm sume!!!!!!yezzz!!!!dpt gak wat entry ke-3 tuk ari ni...huu...dok pk ape aku nk mngarang sok...heee...xpela..yg 2 sok2 aku pk kn ye..ceh..bajet artis sgt le 2..konon ade org mnunggu entry aku..ade ke yg mnanti?hikhik..perasan tol minah ni..xpela..sx skale giler glamor kn..hee...sila jgn muntah ye...ok2 stop merapu..tajuk lain,yg ditaipnye lari tajuk....haish!!!!

So,bbalik pd tajuk..nayli ni doter aku ye..hehe...skng ni nak msuk 11bulan..so tgh aktif sgt2 la kn...jom tergah ape aktvt die td sbelum nayli beradu.....zzZZzzzzZZZZZ.....

Anyway..ni la satu2nye mainan yg nayli main...b4 dis ade belikan mainan tp die xnk main sgt..asik dok main mainan org je..tgkla gelagat die ni..hehe...

Ni dok khusyuk mbelek menan die...
Yeah2..dpt masukkan 1.

Penat la plak dduk..cangkung lak la...
Ape umi amek org tgh cangkung ni..haish!

Uiii...Ape ni...
Uuuuuuuu..sejuknye botol air mama...
uuuuuuuuuuuuu.....
cakkkkk!!!!!!

selamat malam sume.........






segmen Jom Tambah Followers blog by Anis Zainudin...




jom klik banner bawah ni n join!!!



take note : http://apen-idariana.blogspot.com
               : http://keretabiru03.blogspot.com


-mOnDaY mOrnINg-




aSsALaMuALaiKuM......

mOrNiNg eVerYoNE!!!!
waaa.....speaking london lak pepagi ni..hik2...
ni sume poyooooooooo...haha...
arini otak senget sket...harap maklum...hahaha...

haaa...sila lah bc text dbawah ni...faham kn mksdnye??hee....sj je aku share ni...lum ade idea nak mengarang..u all sume pnh x rs cmni?aku...???yup...mesti la ade kan...tp 2 sume kenangan yg telah mbuatkan aku kuat, tabah n matang dalam melayari hidup aku ddunia yang sementara ni...aku rs sume org pasti ade yg melaluinye kan? tp sume 2 adalah pengajaran tuk diri kite sume...supaya pada masa akan dtg, kite xkn salah memilih lagi...
mmm...just thinking about my past where I've had experience this!!! hate dat  feeling...
alhamdulillah kehidupan aku skng lebih tenang setelah melalui byk sgt liku2 dalam kehidupan ni...terima kasih buat family ku yg sentiase berada di sisi ku dan membantu aku ketika aku susah dan senang terutama sx kedua ibu bapaku...x lupe jg buat hubbyku yang telah menerima ku seadanya, penguat semangatku tatkala aku mengalami masalah...love u all...
haish!!da mcm pesanan dlm radio pulak..haha...ok la...sekian sj kisah merapuku d pagi isnin yang sejuk ni..(hujan ni...alangkah sonoknye dapat tido....huhu).....
mari sambung berkerja!!!!!

xoxo...
love,NFA.....

Friday, February 1, 2013

iNgaT 5 PeRKarA seBeLuM 5 pERkAra



sEMoGa meNjAdI pEdOMan bUaT kIte seMUa.....



Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud : " Rebutlah lima perkara sebelum datangnya lima perkara. Pertama : masa sihat sebelum sakit. Kedua : masa kaya sebelum datangnya sempit (miskin). Ketiga : masa lapang sebelum masa sibuk. Keempat: masa muda sebelum datangnya masa tua. Kelima : masa hidup sebelum tiba masa mati." 
(riwayat al-Hakim dan al-Baihaqi)

Allah S.W.T berfirman dalam surah Al-Asr ayat 1-3, yang bermaksud : "Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh. Mereka berpusu-pusu dengan kebenaran dan berpusu-pusu dengan kesabaran."


*selamat menunaikan solat jumaat buat hubby ku dan seluruh kaum adam...

salam....

#Al=Fatihah buat arwah nenek sedara hubby yang telah meninggal dunia 2 ari lepas..semoga rohnya dicucuri rahmat...













mY iN-LaWs


aSsaLaMuaLaikUm....


sALaM jUmMaaT u AlL!!!
setelah 3 ari tanpa entry...huuuu...nasib blog ni x bsawang lg..hikhik...bberapa ari ni aku agak bz mnyiapkan proposal yg perlu dhantar semlm(sbenarnye da lme da tau due date tp dsebabkan kmalasan, last minit baru waw)...huhu...dan hasilnye pagi ni aku bgn ngn mata panda..hihi...xpela..jnji keje siap..

so...hari ni aku nak wat presentation ttg...presentation???hape ko igt ni kelas ke??haha..maap..terbawak2 lak zaman remaja dlu..haha...skng da jd mak org da...oklah2...aku nak perkenalkan kuarga mertua aku lak...amboi...mcm jual MLM la plak..hihi...ape2 la..jnji u all sume pham ape yg nk aku sampaikan suda...heee...

jom kenali mereka...
ni mak n ayah mertua aku...

time ni dorg nak g haji...2 tahun lepas kot..mase ni jgk aku n hubby baru jgk bertunang...masa ni mother-in-law aku sihat lg..tp skng die xle jln jauh sgt dsbbkan masalah gout yg dhadapinye...
Family sister-in-law 
 yg girl 2 da tadika...yg boy 2 nak masuk 2 tahun rasenye...
ni la family in law aku...yg paling kanan sx hubby aku...
zaman ni die kurus lg...hihi...aku pn kurus gak..pastu hubby aku asik dok ajak mkn je...hihi...maka thasil lah aku yg bam2...haha...jgn mare ye...hihhi...
haa...kecik kan kuarga in laws aku...kuarga aku besar...gamat sgt2 klu sume balik...sonoknye kuarge besar...hihi...so kak fyda, t kite tambah lg ye bilangan ahli kuarga ni..hehe...insyaAllah....doakn kami ye..hehe...
sekian tuk entry kali ni...

tatatititutu...
love, NFA
xoxo!