Friday, May 31, 2013

EeeUuUUuUwwWwWww...


ASSALAMUALAIKUM
 
  
Hoh!!
Kembang tekak aku weh nak citer.

Tapi kene gak citer sebabnya aku xpercaye sgt2                       
ape yg telah aku lalui depan mata aku ni..
Situasinya di tandas tempat aku belajar..


Aku masuk tandas disambut oleh ‘poops’!!*mabuk laut terus*
                  

Kat U kot..
Belajar tinggi2 tapi tak tau nak guna flush..
Aduh..dah la aku memang suka masuk tandas yang 2, ko pulak boleh wat cake then biarkan je kat c2..ko igt bahan pameran ke ape?
Nampak sgtlah kepengotoran ko.*sangat marah ni*
Aku memang sgt x boleh terima sebab tandas pompuan kot!!!
Eee....aku xtau lah ape masalah ko tapi pk kan orang lain n pk kan auntie/makcik yang basuh tandas 2..

Kepada orang yang berkenaan, please, please, please don’t ever do it again!!*tegas*














#x suke org cmni!

TiPs kUrUs & gEmUk dALam mAsA 1 HaRi!!




ASSALAMUALAIKUM...


                                          Hi dearies!!
                                     Wanna get some tips from me?
                                        Lets follow my step!*kelip-kelip mata*
                                              1.      Overhaul ur house (sapu umah ke, basuh baju ke, etc)
                                              2. Cook healthy food.
                                              3.      Bring ur family to take a walk/exercise at the park.
                                              4.      Dinner at fast food restaurant.








Done!!do u get it??
Haha..this is what happened to me.
Yg no. 1-3 memang sgt sihat.then malam, hubby aku lak ajak makan..haha..sempena anniversary kami, aku pun ajak ler makan kat pizza hut.dah org offer kan, aku pun dengan senang hati menerimanya..heaven sgt kan?!haha..
Sekian sahaja tips saya untuk hari ini..
Sehingga berjumpa lagi..
K, bye!



Wednesday, May 29, 2013

kEmbAr TaK sEiRaS



aSsALaMuaLaiKum.....


aksi Nayli & Dania berebut kerusi..haha..
xpadan kecik Nayli, sampai Nia terbengkol..cian Nia..
ape2 pun keletah mereka mencuit hati..kelakar..
nak2 yang Nayli sayangkan kaki Nia tu..hihi
love u both!!!*muah!!

# nampak tak pic Nayli byk blur?sebabnya budak ni memang tak tau dok diam..>.<


Monday, May 27, 2013

hAppY 2nd wEdDinG aNniVeRsaRy!!


aSsALaMuaLaIkUm....

hari ni merupakan ANNIVERSARY NOR & SAFAR untuk tahun ke-2..
alhamdulillah..banyak pengalaman n dugaan yang berjaya kami harungi..
semoga ikatan perkahwinan kami sentiasa diberkati & kekal hingga ke syurga...
amin....
kawan2 sumer doakan kami ye...
so, disini saya menyajikan gambar2 perkahwinan kami...
sila lah menikmatinya ye..hihi

majlis akad nikah + batal air sembahyang
majlis sanding rumah perempuan + lelaki
our outdoor 

untuk hari ni, i bagi u oll tgk pic2 ni dulu ye....
hehe...untuk tahun ni, nothing much special..
tunggu tahun2 depan lah...
hehe...surprise lagi ke..>.<


#anninersary month!!

























Friday, May 24, 2013

sElamAt BeRcUtI!!!




AsSaLaMuALaIkuM....

 cuti sekolah dah bermula!!!!
adik2 mesti da seronok kan??
hihi...
aku tak lah sebab cuti x cuti sama je..
tapi xtau la kot2 hubby nak bwk berjalan dekat2 je ke..
hihi..ape2 pun, cuti tetap cuti..
kerja sekolah jangan luper ye...!!!



#jangan lupe jaga kesihatan & keselamatan diri!!!
xoxo!

k0rEa, aKu dAtAnG!!!



AsSaLaMuaLaiKuM....

haha..tajuk x tahan kan??
huhu..apepun alhamdulillah paper aku accepted..
bile dgr je korea, lompat katak aku!!
tapi xsemudah 1,2,3 nak g sane.
macam2 nak kene pikiaq..
tapi kalau ade rezeki ape salahnya kan?
hah!!berangan je mak jemah ni!
oklah..time 2 go home!!
bye2!!!
ok2, u all sumer pun kene berhenti gak berangan cam aku yer..hikhik!!
sangat happy bile dapat email ni!@_@
*sekian entry poyo dari saya..hihi.. >.<

Thursday, May 23, 2013

aLhaMdULiLLaH...sAmPai Jua AkhiRnYa.




AsSaLaMuaLaiKum...

ingat lagi x pasal entry aku masuk peraduan kotex?
haa...kami mendapat hadiah berupa wang tunai RM800 + goody bag(barangan kotex) + pendrive.
yang goody bag & pendrive da dapat pas audition..
yang RM800 baru je dapat..
yeah!!alhamdulillah...rezeki diakhir2 bulan kan..
lagi2 klu gaji not the same time as gomen..
huhu...
kebetulan selasa lepas aku balik awal sbb Nayli fever..
aku lah yang merasmikan pembukaan cek ini walaupun not ny name(gediks kan?)..ahaks!
rasa nak lompat bintang je tau..
huhu...anyway kepada yang sibuk bertanya tentang cek ni kepada my frens, ini bukan main2 hokeyyy!!
korang igt xpenat ke dok hafal n wat step 2?
senang2 je nak cakap org menipu..
haish!!!backhand kang!!mulut manusia kan...
anyway, jom tgk cek yang dikongsi bertiga dengan SIL n MYRA..hihi.

jeng..jeng..jeng..

itu dia!!

alhamdulillah....

 sekian saja short entry tuk arini..hihi..>.<

BIG Giveaway : Idola Saya By Nurul



AsSaLamUaLaikUm.....


lame sungguh aku xde masuk2 contest kan?
bukan x nak, tapi sebab masa terhad..
tapi aku ter tarik ngn GA ni sebab tajuk dia IDOLA...
u all pon boleh join tau..
syarat2 dia sgt mudah..
klik jer kat banner bawah nih!!




IDOLA saya???
mestilah mak abah saya kan..kan..kan..
tanpa kedua2nya, sape lah aku didunia ini...


walaupun mak & abah tidak mempunyai tahap pelajaran yang tinggi,
tetapi mereka sentiasa ingatkan kami tentang betapa pentingnya pelajaran itu..
ibu bapa mana yang nak tengok anaknya kecundang kan??
walaupun hidup kami x semewah orang lain,
tetapi alhamdulillah segala makan pakai kami disediakan...
bila aku dah dewasa, baru aku mengerti maksud kasih ibu bawa ke syurga, kasih ayah tiada tandingannya..
aku sayangkan mak & abah..


tag : 




Wednesday, May 15, 2013

j0m bErbUkA!


aSsaLamUaLaikUm...

huh!petang2 cenggini ngantok lak mata ni.
ditambah dengan bilik aircond..
kalau disorong bantal, harus katup mata ni..huhu
sebelum mata terkatup, jom tengok menu berbuka pose ku semalam..
drip2 ok air liur semlm memikirkan menu ni..
haha..idea my SIL...
barang2 die dah beli 2 malam lepas, so senang..
sampai umah SIL dah membanting tulang dengan ayu berbaju kurung..hihi
aku?haruslah tolong..hihi..nasib Nayli tido petang 2, dapatlah aku tgk 
pembikinan masakan dari SIL.
aku cuma menolong je, sbb aku xpenah buat..
jom tgk pic..sila jgn drooling di bila tengok ye...^_^

spiral goreng
lasagna...uuwaaaaa...
lihat cheesenya yang kami taburkan..uiisshhh...aduh..air liur aku lak yg drip2 ni..bile la nak kul 5 ni.hihi
pada yang berpose, selamat berbuka ye..
haaaiiipp!!bukan sekarang..
tgguu azan magrib yer..harap maklong!!




Tuesday, May 14, 2013

NayLi & baYaNg2!!




aSsaLamUaLaiKum....

ok, cukup tuk entry sedih2 k.
Kali ni aku nak cerita kisah lucu my daughter, Nayli.(sila gelak dulu)
*sila bayangkan ye..
Last weekend aku balik umah my mum.
And all my siblings lengkap.
(biasenye susah nak bkumpul sama sebab komitmen masing2)
Then, 1 night Nayli dok syok main2..
Lampu bilik memang tutup, lampu ruang tamu on.
So die pun keluar masuk bilik sebab hubby aku dok dalam bilik..
Tengah2 aku, mak aku n my siss gossip2,
Tetiba Nayli menjerit macam kene cubit sambil lari ke arah aku..
Aku tergamam, my dad lak tgh makan kat dapur,
My dad berlari ke depan sebab panik Nayli menjerit..
Nak dijadikan cerita, hubby aku pun keluar.
Dia ketawa2 , kitorg sumer cam pelik..
Igtkan hubby aku kacau Nayli.
Rupa2nya, hubby aku cerita..
*Nayli nampak bayang2 dia, pastu dia dok main pusing2 ngn bayang2..
Bile nak keluar bilik, dia toleh belakang,
Dia nmpak benda 2 ikut, dia pun ketakutan terus menjerit.*
Then bila dia jalan sket n nmpak bayang2, die nangis.. ^.^
Haha.Nayli2, wat org sumer terperanjat je..
Sekarang dia da kurang takut da sebab kami ajar dia bye2 bayang2..
So, everytime dia nampak bayang2 dia, dia akan cakap baa sambil lambai tangan..

gwiyomi by Nayli
 # tak sangka Nayli bole perasan n alert tentang bayang2..
k. bye!

haPpY mOtHer'S dAy!




aSsaLaMuaLaiKuM.....
Happy Mother’s Day to all moms in the world!!
Uik?x terlambat sgt kan tuk ucapan ni?
Sebab 2 me every day is Mother’s Day..*wink*wink*..
Entry lambat sebab x berkesempatan nak karangnye..hee..
Lagipun aku tgk ramai wat entry+ucapan camtu,
So aku pun nak jgk la.

This is my Precious Family..



To mom+dad,
Tq for all the hardship both of u have gone through untuk membesarkan kami
(pengorbananmu xkan dapat kami balas)
From baby to adult,
Both of u had thought us the meaning of love,
Friendship, family bond, failure, courage and many more.
Both of u have shed tears when we make mistakes or hurt ur feelings.
But u never keep all our wrong doings in ur heart..
Both of u are a rainbow after the rain, u are the light in the darkness,
U are our bestfriend when we needed most.
U are everything that we have..
By this time, my tears are heavily pouring down coz i really care for both of u..
Sobs.sobs.
I can’t bear losing both of u..
U are always in my prayers and in my mind.
Without the both of u, we are nothing in this world..
no one can ever replace both of u..
We really2 love u Pn Rahimah Kasim + En. Alias Dolsamad..




Xlupe juga to my In Laws, Pn Saedah Arifin+ En. Adim Ahmad,
Tq for accepting me as ur daughter in law..

Monday, May 13, 2013

sAbaR itU mAnIs!


aSsALamUaLaikUm....

wah!entry di pagi hari??
ape mimpi aku?haha..
anyway, lately sumthing happen to me, 
so hari ni aku nak share qoutes2 mengenai kesabaran..







 semoga aku dapat bersabar walau apepun dugaan yang ku hadapi..
amin.....

Sunday, May 12, 2013

biLa bLoGgEr meNgemaS ruMah!!



aSsaLamUaLaiKum...

wah!!cam novel gak kan??haha!
gimik lebih kan.
huh..disebabkan semalam seharian da kua,
arini kerjanya mengemas..mengemas..mengemas..
untuk mengisi masa lapang yang tak berapa nak lapang..
oh tidak!!
baju bertimbun2..
berpinar mata aku..
help me please!!!disaat ini rasa cam memerlukan cinderella datang membantu!



jom mulakan kerja!!
semangat!!(ikat kain putih kat dahi)>.<

Saturday, May 11, 2013

rAJiN!!



aSsaLaMuaLaiKuM..

hari ni datang lak rajin hubby aku ni ajak aku bersukaneka..
atas tiket hadiah cabutan bertuah yang pertama tablet*blink blink mata i u olls..
manalah tau. tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada sape yang tahu.ececeh...
haha..so, pagi tadi baru decide nak g. lagipun dah lame kami x spent time bersama.
so, inilah masanya.(walaupun xde pun bersukan bersama).haha.
jom layan pic2 yang aku sempat snap menggunakan fon yang x berapa nak canggih..

sesi pendaftaran
contest mewarna for kids
dua beradik tekun mewarna
sukanya aku tengok budak kecik ni.fokus!
sesi pemilihan pemenang
 
antara hadiah yang ada
sampai tertido my doter..huhu
time penyampaian hadiah aku lupa nak snap pic sebab 
nak dengarkan nama hubby aku dipanggil ke x.
huhu... bukan rezeki kami nampaknya hari ni..(sedih!)
tapi xpe..kami enjoy!!!


b0sAN!!



aSsALaMuaLaiKum.....

aku bosan!
aku bosan dengan bla..bla..bla..bla..bla..bla..
ape kaitan lagu ni dengan pic kat atas ni?
haha..memang ade kaitan bilamana nak hantar Nayli ke taska..
tapi bukan umi die yang b0san..Nayli yang b0san sebenarnya.
so, untuk menghilangkan keb0sanan dirinya, 
Nayli pun wat la memacam cam pic kat atas ni.
aku??
setelah larangan kali yang ke sepuluh ratus Nayli xnk dengar,
 last2 aku diamkan je dan snap je pic die.
maka inilah hasilnye..haha.
tapi pic2 camnilah yang akan membuatkan aku x b0san.kan?kan?
anyway, Nayli dah x nangis cam dulu da time 1st-1st anta die ke taska..
lega sket ati aku..huhu..
ok, done 4 this entry yang bertemakan b0san!


#anyway, thanks bebanyak tu my SIL, Alfidah Adim sebab meluangkan masa mengajar aku ubahsuai blog dan photoscape..almaklumlah, aku agak bz sket.hihi..alasan!!miu..miu..miu 



Wednesday, May 8, 2013

[GIVEAWAY] From Canada with Love by Doodles of Life




aSsaLaMUaLaikum...

pada peminat FM(fridge magnet), 
anda berpeluang memenangi FM from Canada dengan menyertai contest ni..(xperlu kumpul duit g sana)
just klik pada gambar n follow syarat yg sangat2 simple ni!!
klik laju2!


contest ends May 14, 11:59am..

lol!


aSsALamUaLaiKum....



hoh!!pening kan???mesti u olls sume pening kan??
jawab jujur...
hah?
pening ape??

pening tgk blog aku ni la..hihi..
sory la sebab aku still tercari2 background yang sesuai.
background baru ni pun aku main tibai je dulu.
huhu..mesti korg ckp blog ntah ape2, siap upgrading bagai..tulisan pun warna warni..haha..
budget retis le kan org nak singgah blog aku..haha
aku minta maap klu ade yg x bape suka ngn blog ni, tp aku masih amatur..
and agak bz sket, so xdptlah nak ngadap blog sgt..
ape2 pun aku minta u olls terus menyokong aku ye..
peace yo!!!

*anyway klu u olls ade link tuk cari background yang cantik2 bole dropkan komen.. :)tq..




tERiMa KasiH seMua!



aSSaLamUaLaiKum....

ni pengalaman pertama aku menjadi sponsor...
thanks pada MOHD ZUHRI sebab beri aku kesempatan menjadi salah seorang dari sponsor segmen die and melayan pertanyaan aku.hihi.(al-maklumlah 1st time beb!)
thank you so much pada semua yg telah follow blog aku..dari 36 jadi 160???sgt2 terharu (wat muka comel mata berair)diharap korg semua x muak baca entry ntah ape2 aku ye(tolonglah baca ye.tsk..tsk.)miu.miu.miu.

oh, btw ape ek yg aku sponsor??
jeng..jeng..jeng..ni dia!!2 novel yg boleh dikatakan hot jgk le..
*sebenarnya saya isteri dia
*suami aku uztaz


 sekalung tahniah wat pemenang novel ni yer...nanti novel ni akan sampai ke rumah anda..tungguuuuuuuu...

 (suami aku ustaz)
2.http://www.fizgraphic.com/2013/04/segmen-simple-simple-by-mohd-zuhri.html
(sebenarnya saya isteri dia)

done!

aNaK bUah bAru!!!!


aSsALaMuALaiKUm.....


sorry yg teramat sgt wat my sister.hii..
ampunkan kami penunggu gua(2x).hikhik
nak tau sebab ape??sebab aku terlupe nak update entry tentang ank ke-2 die...
maap sgt2 yer sis!!
ok, jom terjah pic anak buahku yg ke-4(dari keluarga aku).
jeng..jeng..jeng...

Nama : Nur Qistina Darwisha
D.O.B : 13 April 2013(sama ngn besday my mum)
Weight : 2.8kg

sgt comel n sepet mcm Nayli dulu..baby ni baik budi u olls tau..sebab hanya akan berbunyi bile nak susu jer...alhamdulillah sgt senang jaga Darwisha.hihi..hubby aku bile tgk baby mula lah.teringin nak tambah ahli kuarga kami..ooppps!!not now yer syg!!hehe..tp klu dah rezeki, kami akan memnerima dengan hati yang terbuka.


xsilap aku ni 2nd day kot baru aku dapat jmp sbb aku g #kotexmemberku.
hi sweetie!!welcome 2 the world!
sweet dreams..style tido pun cam Nayli..

semoga anak buah Umi ni menjadi anak yang solehah yer syg..love u deep2 sis n darwisha+dania!!
xoxo!!

biLe aNak dEmAm


aSSaLaMuaLaiKUm.....


ibu mana yang senang duduk bila anak dorg demam kan??2 lah yg terjadi pada aku 2 hari lepas.
isnin petang masa nak amek Nayli kat taska, teacher dia cakap badan die panas..bile menjelang malam, suhu Nayli meningkat 39.5..Ya Allah, cian anak aku.hubby aku g klinik beli ubat bontot atas saranan SIL aku..pas bg ubat bontot n ubat demam, suhu die turun..kul 4 pagi, naik sedikit...dalam 2 ari, suhu die naik 39.5 4 kali..at last, kami bawak jugak die ke klinik,.doc cakap budak yang umur 1yr mmg biasa camni sbb bile dah cek, Nayli xde pape2 problem cuma ubat bontot yg hubby aku beli dosnya x mencukupi.kalau for 1yr dos die 250mL, bukan 125mL..risau umi sampai tido pun x lena..jap2 cek suhu..




risau hati jgn ckplah..tido pun xlena...setelah beberapa hari barulah dapat detect sebenarnye Nayli nak tumbuh gigi..hihi..sebab air liur meleleh je.habis basah kuyup baju..huhu.alhamdulillah die xdelah nak meragam sgt cuma selera mkn kurang..doakan aku supaya tabah menghadapi ragam anakku..hihi.biaselah, anak pertama kannnn....bile nak tambah lagi??hihi..soklan yg sentiase org akan tny.nanti dulu lah..biar Nayli manje lebih skit and tggu ekonomi kami stabil..k bye!