Friday, October 31, 2014

Bersyukur............

Salam Jumaat!!



Lots of Love, 

Thursday, October 30, 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak


Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Lots Of Love,

Testimoni Pengguna Corrector Cream Oil (CCO)


Selamat Pagi.. Dah breakfast?Pagi ni nak share testimoni  CCO :). Jangan tak tau ye.. Blogger famous Namee Roslan pon guna CCO tau..hihi.. tak caye klik la kat nama die tu :)
Selain tu banyak lagi tau feedback positive untuk product ni.. 
Ramai customer berpuas hati & repeat order!!!

Antaranya :










Memang terbukti berkesan tau CCO ni.. Yang penting 100% natural ingredients. Tapi ini semua bukan magic tau..Kene displin & konsisten..Pakai every night before tido.. Satu lagi, dia ade healing process..Kalau tiba2 jerawat membesar tu, jangan risau.. Apply je selalu CCO tu..Nanti dia akan kecut balik..Pastu lama2 hilang..Best kan!!! :)

Nak cuba?
Murah & berbaloi..tahan lama tau.
Contact me @ 0193411986

Lots of Love,

Tuesday, October 28, 2014

Corrector Cream Oil (CCO)


Selamat petang..aritu kat entry ni nak share berkenaan CCO kan?ok, jom baca kebaikan CCO ni :)

Corrector Cream Oil
Dirumus khas menggunakan teknologi canggih agar nutrient dalam setiap bahan mentah tidak terjejas dan dapat memberi kesan optimum.
Ektrak koko berkualiti tinggi diadun dengan Minyak badam gred tinggi bersama bahan lain seterusnya menghasilkan CCO ini.

*Eyes*Lips*Face
1. Eye
- mengurangkan eyebag
- kulit kering disekitar mata
- kedutan peringkat awal
- melembab
2.Lips
- dijadikan lipgloss tanpa warna
- sesuai untuk bibir sensitif
- dijadikan sebagai base sebelum apply lipstick
- penggunaan jangka panjang bole cerahkan bibir gelap kesan penggunaan lipstick yang ada bahan       kimia
- bole merawat bibir yang kering dan mengelupas.sel kulit mati akan tertanggal sendiri
- melembabkan kulit sekitar bibir dan dagu
3.Face
- bole digunakan seluruh muka terutamanya tepi hidung
- warna gelap di tepi hidung akan cerah n moist
- tanggalkan sel kulit mati dengan sendiri
- sesuai untuk parut baru n memperbaiki struktur kulit

Cara penggunaan : 
1.hanya apply sedikit sahaja CCO di tempat bermasalah.tak perlu banyak.bazir.hehe.
2. prefer apply sebelum tido kerana kulit bole bernafas n rehat sepenuhnya
3. selain eye, lips,face..CCO juga sesuai untuk rekahan ibu mengandung..gelap di siku..lutut..leher..buku lali..kutikal kuku..dan lain2
*selamat, suci dan halal dibawa sembahyang, kesan bole dilihat dalam seminggu  bole campur dengan skincare lain..

ok..nanti aku up pulak testimoni customer yang dah cuba CCO ni ye :)

Sunday, October 26, 2014

Tomato Clear Skin(TCS)


Selamat malam..Malam ni nak borak tentang produk penjagaan muka yang aku guna. TOMATO CLEAR SKIN (TCS).. 100% natural ingredients.. Tak perlu beli tomato lagi untuk tepek kat muka..hihi. 

Walaupun kecik, tapi tahan 2 bulan ye :)
Sabun yang diperkaya dengan :

>>AHA<<
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Menanggal sel kulit mati dan scrub semulajadi tanpa menipiskan kulit

>>VITAMIN A & C<<
Menghapuskan jerawat, mengimbangi lebihan minyak, mengecilkan pori terbuka.

>>VITAMIN E<<
Memberi lembapan pada kulit
Menghapuskan kulit kusam
Menambah nutrien disamping melembut dan menghaluskan kulit

>>ANTI-OKSIDAN<<
Mengekalkan keanjalan kulit dan mengurangkan kedutan
Bebas dari radiasi UV
Kulit lebih muda dan segar
Agen penyejuk dan merawat sunburn serta kulit alergik/sensitif

>>CARA PENGGUNAAN<<

3 dalam 1. bertindak sebagai pencuci, masker dan scrub

langkah 1(pencuci) : buihkan sabun dan urut seluruh wajah.bilas.

langkah 2(masker) : buihkan sabun dan ratakan di wajah. biar seketika.

langkah 3(scrub): sebelum bilas urut secara bulatan bagi menanggalkan sel kulit mati.

amalkan 2kali sehari untuk kesan lebih efektif.boleh diguna bersama CCO.

Apa itu CCO??hehe..tunggu next entry hokeyy ^_^

Lots of Love,

Wednesday, October 22, 2014

Happy Deepavali

Selamat pagi. Selamat bercuti. 

Happy Deepavali tu all Indians throughout the world!
Wishing you a Happy Diwali glowing with peace, joy & prosperity. :)


Lots of Love,

Tuesday, October 21, 2014

Dah sampai SBU???!!!


Selamat pagi!!!Ini entri scheduled ye. Memandangkan sebelah siang tak berkesempatan nak berblogging. Okeh, tak mau merapu panjang-panjang sebab entri hari ni penuh dengan gambar. Jangan muak ye. Omo!! SBU tu ape ek? Haa..ia adalah sebuah boutique yang terletak di Shah Alam. Nama dia Sincerelybyus (SBU). Sekarang ni trend Vendor Concept Boutique cenggini. Banyak sangat dah yang buka di seluruh pelosok negeri. Bagai cendawan yang tumbuh selepas hujan.Hihi.

tadaaa!!!!selamat sampai ke destinasi kami. 
Seperti orang mengantuk disorongkan bantal(ececeh..) begitulah dengan keadaan aku bila ada orang mengajak pergi ke sana. Hihi. Excited weh sebab selalunya dapat tengok je dekat ig/fb. Kali ni dapat jejak kaki kat sana. Lompat bintang lah kita kannn...SBU ni sangat terkenal dengan square shawls diorang yang cantik-cantik. Material yang sejuk dan senang dibentuk membuatkan boutique mereka sentiasa didatangi pelanggan. Tengok tu..dah merapu panjang. Enough of talking! Jom layan gegambar iolls di SBU!! woohoo!

nampak tak betapa lapaqnya kami.terus menuju ke cafe SBU di tingkat atas. hihi
sementara menunggu pesanan, snap jap pic kudap-kudapan ni
antara menu yang ada rak-rak dalam pic sebelum ni
masa ni dalam pukul 1, customer pun dah semakin ramai.
nyummeh!! nyata terserlah kebuluran disitu.hahaha. kek, eclairs, lasagna, banoffee pic n satu lagi tak hengat nama
tak cukup, kita tambah lagi. hahahahaha ^_^rugi datang jauh-jauh tak makan. kahkah

sebelum isi perut harus selfie dulu. peace!anyway, di sini pun disediakan cam mini bar tuk customer makan.
Haa..dah kenyang perut baru boleh shopping!!yang ni dekat tingkat satu. 
kena pilih betul-betul sebab peluang nak datang lagi tipis.hahaha
setelah berpuas hati dengan pilihan masing-masing. masa untuk berjalan lagi. haha
Dah alang-alang datang jejauh kan, pulak tu ke Shah Alam yang penuh dengan boutique-boutique cenggini, kami pun mengambil kesempatan untuk singgah beberapa boutique(tak terkira banyaknya!!naik pening kepala.huhu) yang berada disekitar situ. Kepada sesiapa yang berkesempatan, bolehlah singgah di SBU ni..Dah ada cawangan di bangi juga ye. :)

Lots of Love, 

Monday, October 20, 2014

Segmen Vote Design Manan – Finalis Pertandingan Papa John’s Pizza Box

JOM VOTE DESIGN MANAN! TERDAPAT  4 POWERBANK UNTUK DIMENANGI!
Design Vote 5

Segmen ini bagi membantu mengundi Manan dalam Papa John’s Pizza Box Competition. Harap ada yang sudi membantu dan menyertai segmen ini. Sebagai penghargaan ada hadiah disediakan iaitu 4 unit Power Bank jenama PINENG 10,000 mAh yang original dengan warranty 1 tahun.
contest
Contest ini terbahagi kepada dua (2) kategori yang dipertandingkan. Jadi yang tidak ada blog pun boleh join. Anda diberi pilihan untuk menyertai kedua-dua kategori, atau pun salah satu.
1. Kategori Blog Post (2 Pemenang) – Referral blog tertinggi (Google Analysis)
2. Kategori Facebook Share (2 Pemenang) – dengan mengunakan #VoteDesignManan anda berpeluang untuk menyertai segmen ini.
Berlangsung selama seminggu bermula 17 Oct – 23 Oct 2014.
Entri contest hendaklah dihantar sebelum 23.59 - 23 Oct 2014
Pengumuman pemenang - 25 Oct 2014

Syarat-syarat Penyertaan.

Kategori Blog Post

1) Terbuka kepada semua Blogger Malaysia.
2) "Like" Design Abdul Manan bin Abdullah dalam Papa John’s Pizza Box Competition Finalists. Boleh rujuk sini Jom Undi Manan dalam Papa John’s Pizza Box Competition.
3) Buat satu entri yang berkenaan segmen ini dengan mengunakan kata kunci "Vote Design Manan..." atau "4 Power Bank untuk dimenangi..." atau yang berkaitan. Ada boleh copy & paste kad dibawah atau membuat artikel sendiri dengan "link"kan ke entri ini
4) Kemudian lengkapkan borang DISINI.

Kategori Facebook Share

1) Terbuka kepada semua rakyat Malaysia.
2) "Like" & "Share" Design Abdul Manan bin Abdullah dalam Papa John’s Pizza Box Competition Finalists. Boleh rujuk sini Jom Undi Manan dalam Papa John’s Pizza Box Competition.
3) Klik butang Share dan tuliskan sedikit komen dengan mengunakan hashtag #VoteDesignManan dan Tag 5 orang rakan anda. contoh seperti dibawah.

Design Vote 3

4) Penyertaan anda akan dikesan dengan mengunakan #VoteDesignManan ini.
Sebarang petanyaan boleh hubungi Manan - contest@mananqayyim.com

Sunday, October 19, 2014

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015



Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support!

Saturday, October 18, 2014

Cara membuat pesanan di SweetMuslimah.com

Selamat tengah hari. Hari ini nak kongsi tips membeli-belah di SweetMuslimah.com.
Tips : 
*Untuk memudahkan memilih item, klik pada kategori pilihan, kemudian tapis saiz anda. Hanya saiz yang ada stok akan dipamerkan
*ketika dimana anda berada, klik pada LOGO Sweet Muslimah untuk kembali ke laman utama.
1) Pilih Item dan Pilih Saiz. Klik "ORDER DISINI>>"
2) Kemudian klik PEMBAYARAN di bahagian atas kanan laman web.
3) Kemudian, Jika belum pernah mendaftar, masukkan maklumat yang diperlukan.Pastikan Emel dan No Telefon adalah sah dan masih berfungsi. Kemudian Pilih Cara pembayaran, Online atau Offline(manual).
4) Semak maklumat anda dan klik "BAYAR SEKARANG' atau "SAHKAN PESANAN"
Untuk ONLINE, pastikan klik "BAYAR SEKARANG" untuk terus membuat pembayaran.
Untuk OFFLINE, pastikan klik "SAHKAN PESANAN" untuk menghantar pesanan dan mendapatkan arahan pembayaran melalui email.
PERHATIAN!! Untuk pembayaran OFFLINE, pastikan anda mengikut arahan yang diberikan melalui email untuk mengelakkan sebarang kesulitan.
Anda boleh menyemak Email akaun anda untuk pastikan pesanan anda diterima.
Jika tidak dapat, anda boleh semak di folder SPAM akaun email anda.
ATAU
Jika anda dapati langkah adalah tidak sesuai dengan anda, Mudah!
Whatsapp maklumat berikut ke 0137281826
Nama:
Alamat:
HP:
Email:
Order:  
Love, 
Baju Muslimah