Thursday, April 25, 2013

rEnUngaN bErsaMa...


aSsaLaMUaLaiKum.....

hai semua!!
dalam pada aku bz ni sempat gak aku nak selitkan 1 entry..hihi
aku agak moody sket ni sebabnye kerja aku wat x jadi..uwaaa...:(
ok, ni short entry jer..
sajer nak berkongsi kata2 ni..
selamat membaca!!


note : sabar itu adalah sebahagian dari iman..oleh itu, tingkatkan kesabaran kita supaya kita akan mendapat pahala dan renungkanlah diri kita sendiri agar kita tidak  menjadi 'orang yang kurang baik' itu..



sekian.....

Tuesday, April 23, 2013

aUdiTi0n #k0tExmEmbErKu



aSSaLamUaLaikUm....


hai semua.
minggu lepas masa ENTRY ni, aku ade cakap nak wat entry pasal audition kami di Kimberly Clark kelana Jaya kan??? haa..ni lah entrynye yg sudah berkepuk didalam simpanan ku..hikhik..
sebenarnye aku nak tggu pengumuman pemenang dulu..baru nak post (alasan!).
alhamdulillah, segala penat lelah kami bergambar akhirnye berbaloi..hihi.mana taknye, dengan bawak anak2 lagi mendaki Taman Seribu Bunga (nantikan entry DISEBALIK PEMBIKINAN GAMBAR ni yer)..
sebelum 2 meh tgk hadiah die yg lumayan..

# pic ihsan dr FB kotexmemberku..

inilah gambar yg membawa tuah pada kami..
kami b-3 sebulat suara g sane dgn menaiki bas..sebab??
1. Suami SIL kerja.
2. Hubby aku jaga anak.
3. Semua xpenah drive luar Melaka..
jadinye kami perlu lah melakukan adventure ni sendri setelah mendapat kelulusan dari kuarga masing2..hihi..yahoo!!jom kiter terjah gambar2 yg ade ni..hihi.
P/S: sila jgn penat melayan pic2 dibawah yer..hihi

naik bas KKKL dari Melaka Sentral..
my SIL, aku n Myra...
'terujanya saya', ujar mira..hee
bile dah sampai TBS, kami menaiki LRT ke Kelana Jaya..



akhirnya, sampai jugak akhir...wee..
kami dah sampai!!
sesi audition dah nak bermula..

lepas audition ni kami di interview..aku lak tukang jawab..dgn gagapnye..adeh..i camera shy hokey..klu stakat bgambar ok lg, tp video...hampeh!! so, terkeluar lah jawapan yg sgt2 kelakar bagi aku..hihi..spontan!!malu giler!!

MC :
ape yg membuatkan anda yakin dgn kotex?
aku : (blur).... oh, saya dapat melakukan bermacam2 aktiviti walaupun saya datang bulan..(dtg bulan??bole gitu??aa...malu!!!) haha.

selesai audition n waktu balik!!yeah!!
adoi..penet sgt kan muka aku..rasa cam wat marathon ari tu..huhu

singgah makan di TBS..

inilah goodies yg kami dapat..terima kasih kotex!!!!!
sgt memenatkan perjalanan kami ari tu..tapi kitorg sgt2 enjoy..kadang2 rasa cam wat treasure hunt..dgn mengejar transport n masa..huuu..sadis!!bile balik masing2 kaki kejang..haha.
amek ko!!tp xpe, kami ade pengalaman yg sgt berharga..hee..bukan senang para suami nak lepaskan isteri kuar cmni kn..hihi..n bukan senang kami nak menari yer..hihi..

#thanks 2 kotex sebab kami terpilih diantara 31 finalis..
#thanks 2 my hubby sbb lepaskan i g audition ni n menyokong kami..
# thanks pada semua yg terlibat..


Wednesday, April 17, 2013

tAhNiaH mY bFF!!!


aSSaLamUaLaiKum.....


hi semua!!!!
setelah agak lame aku menyepikan diri, meh aku sajikan ngn cerita tentang BFF aku yg baru bersalin 2 minggu lepas...hee...baru hari ni aku wat entry kan?kejam x??miahaha...bukan sengaja tapi disebabkan kerja yg banyak terpakselah aku delay dulu entry2 ni....
hop.hop.sebelum aku merapu, baik kite review bio mereka yer..hihi...'
inilah die pasangan suami isteri yang comel..cam budak2 kan!suker sgt tgk dorg ni.
yg husband die sgt byk ckp n kelakar orgnye, yg wife lak kurang bckp n suke senyum.complete kan??
sweet jer..oh, luper lak..yg wife die lah Bff aku..nama die Zuraidah Zamzuri a.k.a cikda.hihi.


pic bwh ni lak time die dah kene admit kat hospital.die dah ade tanda tapi jalan x bukak lagi so kene lah induced.kecik je orgnye wlupun perut dah membesar.(jeles mak nyah!)

inilah baby kepada pasangan tersebut.. cute kan?ade rupe mak die.sejuk perut ibu mengandung..huhu

Nama : Aliff Zuhayr Bin Aizuddin
Tarikh Lahir : 3 April 2013
Jantina : Lelaki
Berat : 3.4kg

kepada Mama & Papa, semoga kehadiran cahayamata yg sgt comel ni akan menyrikan lg hidup korg bdua...syg mama n aliff ketat2!! >.<

#pics diambil dari FB BFF aku ni..
# akan dtg entry ttg Audition KotexMemberku!!tgguuuuuu

DonE!!

Monday, April 8, 2013

vOcHeR bUkU 1 mALaYSia..


aSsLamUaLAiKum....

selamat pagi!!!sorry sebab dah lame sgt2 x update blog sbb belum ade kesempatan..
asik bz ke skng ni..almaklumlah...student kan..
huhu...
haa....sebut pasal student kan...aku dapat voucher buku 1 malaysia bernilai RM250..alhamdulillah..
dapat gak merasa kan..hikhik.yela, time degree dulu lum dperkenalkan lg..
so, meh tengok ape yg aku beli ngn voucher 2..
utk pengetahuan, aku g popular kat MAHKOTA PARADE..
so, inilah hasilnye...
(sob2, xdapat shopping lelama sbb hubby aku mabuk masa ni)

ini lah ghupe vouchernye...
ini adalah barang2 yang sempat aku grab sbb hubby aku dah mabuk..
dua novel yang aku beli tapi novel dari A. Samad Said ni hubby aku yg nak..tp yg bacanye aku..haha

FYI, gune voucher ni ade had die tau.. 80% books(x kire lah, majalah pun bole), 20% stationaries...
kat POPULAR ni aku abiskan RM150..n 1 lagik aku x sempat amek pic sbb aku hadiahkan mak aku tafsir al-Quran sbb mak aku nak sgt...
hee..
ok lah..sekian saja cerita tuk voucher ni..
see u then!!!
xoxo!