Thursday, October 31, 2013

yEaY!!!! iT'S mY 100th Bl0G p0St!


aSSaLAmUALAiKUm....



alhamdulillah....bulan 0kt0ber ini ditutup dengan entri yang ke-100 dariku...happynye..xsangka dah 100...dari mula aku start bbl0gging sampai hari ni...tau2 dah entry yang ke 100..maybe pencapaian 0rg lain lebih dari aku tapi ade aku kisah? haha..apa-apa p0n, selamat maju jaya untuk diriku dalam menghasilkan bl0g yang lebih baik lagi..d0akan aku yer... jangan lupa jugak datang isi nuffnang saya(b0leh gitu?)..ngeh ngeh

nAk tUtU..naK TuTu


aSSaLaMUaLaiKum.....

paham tak tajuk diatas? maksudnya NAK SUSU(versi Nayli)...sekarang dah pandai minta susu dah..biasanya dia tunjuk je tin susu ni..tapi malam tadi siap angkat & letak atas katil aku..haha..sebab dia tau umi tgh syok layan game..hee..umi2..nak tau game ape?nnt aku bgtau..hihi..so, inilah gaya2 dia minta aku wat susunye..bersusah payah die angkat tin susu yang berat tu..ngan b0t0l susu sekali..bet0l2 nak susu ni..

masa ni dia dah letak atas katil..
ni ape kerjaan gigit penutup tin ni.
aksi meminta susu..aksi gwiyomi ni tibe2 je dia buat..nak tergelak aku..hihi
yang ni aku yang suruh buat..gaya saranghae..hihi.tgk tu, siap letak b0t0l susu lagi atas tin..ish2
lepas je aksi2 c0mel nak susu tu, aku p0n ajaklah dia ke dapur tuk wat susu..cian anak umi..hihi..nak susu sampai kene angkat tin bagai..tapi umi x suruh..awak yang nak buat kan..

biLa UmI bErk0k0k!!


aSSaLamUaLaikUm.....

pernah tak anak k0rang susah bangun pagi kalau nak g taska @ sek0lah? mesti pernah kan? samalah ngan aku..lately ni Nayli selalu tid0 kul 9 lebih..akibatnye, pagi susahlah nak bangun..ada masanya senang je bangun... bef0re g taska memang aku biasa mandikan dia..mehla tgk 0ne 0f the pic yg hubby snap time tgh kejut Nayli..haha..anak2..macam2 gaya..

hai...gaya malas nak bgn tido..

Wednesday, October 30, 2013

Pre-0rder T-shirt Penyokong Bola Sepak!!


Assalamualaikum....

Pre-order t-shirt untuk penyokong bola sepak dibuka!! segala pertanyaan atau order boleh sms/call : 0196411986 atau PM ke FB Upham Safar... Mari tunjukkan sokongan kepada negeri masing-masing!!!!!!!!







w0rdLeSS weDnesDaY!!



aSSaLamUaLAiKum....

Tajuk : Aku, Payung dan......
Skrip : pandai-pandai koranglah ye

kain pelikat lalalala

eh? ape tu?

lantak lah..sambung nyanyi lagi bagus!
p/s : sebelum g taska

FYi:tHiS iS mY daUghTeR!!!



aSSaLamUaLAiKUm.....

aik? marah nampak?wah2...tajuk x menahan kan?hahahaha...anyway aku x marah p0n, cume sedih sbb 0rg cam x caye Nayli's my daughter..yes, mmg ramai cakap Nayli rupa Jep0n la, k0rea la, chinese la..i d0n't care but the truth is she's really my daughter.. tak caye gak??meh aku buktikan!!! ecece


haaa....same x? yg belah kiri tu adalah aku time kecik..hee.. same ke tak? same kan?same kan? nampak x keningnye same?mulut & muka terperanjat p0n(nak jugak) same..hehe..kalau tak same, same kan jgk!!!(hentak2 kaki)

yang ni ade iras aku x?
MIL

actually my daughter iras my MIL...so, puas ati tak dengan penerangan ini?hehe..jgn mara aaa...
k bai

wElC0mE t0 thE w0rLd lil BoY!!



aSSaLamUaLaikuM...


isnin petang ketika baru pulang dari kerja, hubby dapat satu panggilan..kawan dia call bgtau yg wife dia dah bersalin...alhamdulillah....kak lin selamat melahirkan baby b0y dekat Mahkota medical Centre...hubby p0n ajak lah aku g tgk..aku p0n ok sebab mmg kenal kak lin (sgt peramah)..lepas siap2, kami terus keluar..so, adelah amek pic sket..hee..j0m layan f0t02 dibawah..

inilah baby b0y nye...
Nayli p0n nak gak tgk adik..
umi p0n haruslah bergambar ngn baby..hihi(bukan my baby h0key)
lepas bergambar2 ni, budak kecik ni wat cake lak..then aku meng'0ffer'kan diri t0k tukar diaper baby... my feelings? 0h, h0w i miss changing my baby's diaper using wet tissue... ;)
inilah parents & abg baby tadi..happy family!!

kepada kak lin..selamat berpantang anak ke-2..ser0n0knye cuti...hehe. anyway, aku tny Nayli, nak adik tak? dia angguk..then aku tny lagi, syg adik? die geleng..hehe.cam tau2 je maksud die..hihi. tambah anak??mm..mmg nak bila tgk 0rg lain tambah, tapi tggu aku abiskan study dulu lah ye.. n0te t0 mr.Hubby & Nayli..hee..2 taun lagi ye..sabar.. :) 
alright, enough f0r n0w!!sambung buat simulati0n yang memeningkan.. wuwuwuw :(

p/s : thanks t0 kak lin sebab izinkan aku cil0k pic die..hehe.thanks a l0t kak!!




Tuesday, October 29, 2013

mY dAuGhters Pr0GreSS



aSSaLaMuaLaiKum.....

siapa yang tak teruja teng0k perkembangan p0sitif anak kan? macam aku jugak & aku sangat gembira when she's d0ing great!! alhamdulillah..rasa cepat je masa berlalu..dah 1 tahun 6 bulan dah anak umi..& i'm really excited c0z the first time she held 0n the pencil, it seems like she knows how to really hold it.. aku sgt terperanjat..l0ve u syg!!!
4 Septembar 2013(1st time)
26 Oct0ber 2013
sekarang ni when she saw i'm h0lding a pencil/pen, she will start t0 take it & scribble3X...adeh..p0ning pale umi..harap2 dah sch00l nanti jgn malas lak ye nak..heee..pesanan dari umi yang menyayangimu..

Give Away Beauty Care By Ain Ruslee.

Assalamualaikum ..

1. Buat entry bertajuk Give Away Beauty Care By Ain Ruslee.
2. Copypaste coding entry GA kat bawah dan paste ke ruangan html post.


3. Soalan Wajib Dijawab : Pentingkah penjagaan kecantikan ? Mengapa ? 
JAWAPAN: KERANA DIRIKU BEGITU BERHARGA!

Syarat Wajib

Follow Blog
Like Fanpage and Follow







Like Picture
Giveaway

Follow twitter


Follow instagram
ainruslee

Follow Google
ainruslee

> SENARAI HADIAH <
Dah siap? Tinggalkan link entry anda diruangan komen. 
Terima kasih yang sudi join GA ini. Pemenang akan dinilai mengikut kreativiti mereka menerangkan kepentingan penjagaan kecantikan. Thanks ! *bagi yang ada instagram.

Monday, October 28, 2013

HarI aHaD kAmI!!!



aSSaLamUaLaiKUm....


oh..ahad yang cukup sejuk sepanjang hari...kami bersiap2 pergi ke kenduri kahwin..aku, SIL, FIL & anak2.. sekali lagi hubby terlibat dengan k0nv0..s0b..s0b.. sampai je kat majlis tu, hujan p0n turun..dah abis makan, hujan lagi lebat.habis tempias kene baju..sejuk giler.. anak2 dah dapat bel0n, lagi lah susah nak gerak..adeh..mn ngn bel0n jatuh la, tercabut dari batang die la..dugaan..aku yg memakai skirt aritu dah ilang keayuan gara2 hujung skirt basah menyapu jalan tar..huhu..sabar jela..sambil pegang payung & dukung anak, kami berjalan meredah ujan..bile aku cakap kat anak aku,"aduh Nayli, awak dah beratlah, tak larat Umi nak dukung, penat Umi," die boleh balas dengan ketawa je? hampeh t0l...but i mean it.haha...cian anak Umi..
masuk kete je, kami terus balik umah..then pas mandikan budak2, kak fyda tny, nak g JJ x? aku p0n ape lagi, j0m!!! kami gerak amek anak buah kak fyda, then terus ke JJ..(maap, entry bercerita)pic x sempat nak snap..huhu..

sampai je kami terus makan..macam2 kejadian yg berlaku hari tu..aku rasa gamat giler.tapi x sempat snap..dengan Adriana yg demam, anak aku yg jatuh terlentang & Ammar yg disangka 'membuang'.haha..sayang, xde pic..tapi kalau dah berkumpul ngn anak buah kak fyda ni memang gamat betul!!!best!! 


Nayli yg ser0n0k bermain
Nayli Umi.

Last sekali bawak anak2 main kat sini sementara tggu kak fyda selesaikan tujuan utamanya... cian anak aku,kene buli masa kat sini.ade budak lelaki sebaya die d0k cubit die..melalak sampai 1 f00dc0urt bergegar.haha...sabar jela..balik je, semua flat..huhu

hArI Sabtu kAmI!!



aSSaLaMuaLaiKum....

hujung minggu lepas hubby terlibat dengan k0nv0 di UTeM..s0, aku & nayli mengisi masa lapang kami dengan mengikut MIL g pasar, nek keta kak fyda..lepas je kak fyda anta Mil ke klinik amek darah, die p0n balik amek aku & anak2..disebabkan mereka(Nayli & Ammar) bgn lambat, mereka keluar tanpa mandi dulu..ucuk!!haha.

m0rning gwiyomi fr0m Nayli
Sil & nana..amek pic sblm mkn
budak ucuk, MIL & FIL.

Lepas je mentekedarah dekat pasar, kak fyda & MIL membeli barang..then, balik mandikan budak dua orang tu..siap2 untuk pi kenduri akad nikah anak buah FIL(betol kot)..malam lak bersambung ade maulud..
balik je masing2 dah penat..penat makan, jalan & menguruskan anak-anak..heee... sekian berita untuk hari Sabtu.. To Be Continued



Mini Giveaway By Nabila Medan




CLICK BANNER!!

Sunday, October 27, 2013

adDicTeD!



aSSaLamUaLaiKUm... annyeonghaseyo

oh!!it's Sunday already...mmm..rase cam sekejap sgt cuti hujung minggu kan.haish ko ni!nak cuti bape lame lg.progress xdak, cuti je nak..(otak mula memarahi diri ini)haha..adeh.tapi kalau cuti lame2 p0n nnt 0tak jadi beku gak..ooo..n0t g00d..not g00d..
anyway, biasenye kalau aku rasa malas & tak keluar mana2 hujung minggu, aku akan men0nt0n RM..RM as in $$?? haha.jgn nak mata duitan sgt..apa je yg dapat kalau dok ngadap $$.hih..


i mean Running Man..huhu.kalau dah ngadap, memang tak buat benda lain dah..hihi.. aku takdelah fan sgt k-p0p2 ni.mula2 tgk member aku tgk RM ni, aku cam..apehal budak ni gelak2, best sgt ke? bila aku dah start tgk, aku jadi addicted lak.aku lak yg jadi cam 0rg gile gelak s0rang2..haha.. yang kelakarnya, aku sanggup tgk dari 1st episod k0t..0ver tak?haha..nampak sgt ketinggalan..eh, anak aku dah tid0lah, apa lagi.. Running man satu!!!!

saranghaeyo

Saturday, October 26, 2013

tHe kEy t0 sucCesS!!!



aSSaLamUaLaiKum....



bE stR0nG!!



aSSaLamUaLaikUm...



Friday, October 25, 2013

mAk aNdAm diPagI hArI!!!!


aSSaLaMUaLaikUm.....


ini merupakan entry ke-4 dari aku..ngeh ngeh...semalam aku telah diberi mandat 0leh kak Fyda untuk menc0nteng muka anaknya pagi ni..haha...c0nteng bukan sebaranag c0nteng ye..c0ntengan ni c0ntengan yg cantik..cantik? cantik ke?haha..bagi aku cantik la sbb aku yg wat..ape p0n.. aku namakan c0ntengan aku ni 'Natural'...gito kau..haha...sempena hari kanak2(eh?betul ke?) hari ni..anak buah aku iaitu anak kepada kak fyda, ade persembahan tarian di sek0lahnye...so, aku lah jadi tukang make-up nye...siap aku bagi syarat lagi..' nana kalau nak bibik make-up kan, s0k bangun awal ok'....s0, pagi ni disebabkan die akan dimekap, die dengan pantas bgn untuk bersiap..hehe... apep0n, selamat menari syg!!! 

inilah puteri kepada Alfidah Adim...
nampak tak mekapnye? 0pc0s lah tak berapa nak nampak kan..sbb tu namanya "Natural"..haha..xpe, natural tu kan lebih cantik..hehe...(padahal alat mekap tak mencukupi)..
yang penting ade shining2 dimata & di bibir..hihi
#harikanakkanak#menari#tadika


rEzEkI kaMi!!!


aSSaLAmuaLAiKum......


huh...arini gigih aku menaip & meng'update' entry2 lame... rasa2 dah bersawang dah kan.. tapi xpe..aku nak jugak k0ngsi cerita aku..heh.. rezeki yg x disangka2... aku betul2 x sangke b0lah menang sbb peraduan dari 'Johns0n & Johns0n Hari-Hari Senang Menang C0ntest'  sbb contest die sgt2 simple..tak perlu beli produk n obtain resit bagai.. just cari code yang d0rang letak dekat mana2 st0re yg jual barangan J&J... pastu email code tu beserta sl0gan.. mudah kan? & aku just hantar dua penyertaan je... tapi mmg dah nasib menyebelahi aku... aku dapat call masa aku teman kak Fyda & Myra g amek IPAD yg d0rang menang dari penulisan n0vel mereka... time nak balik tu kit0rg baru sampai TBS.. kami d0k kejap merehatkan diri..tiba2 aku dapat call..mula2 malas nak angkat sbb selalunye 0rg insurance yg call.. last2 aku angkat gak.. mula2 aku jawab acuh tak acuh, bile aku tny dari mana then die jawab dari J&J terus ilang penat aku..hahaha...die cakap aku menang peraduan..bila dah bagi detail semua, aku tny dengan lurusnye...'ermmm..saya menang ape ye?' (sebab mmg c0ntest tu dah lame giler berlalu sampai aku lupa..haha) caller tu p0n jawab..'cik menang wang tunai berjumlah RM1000..." nak gugur jantung aku..nasib x l0mpat bintang..haha...

rezeki ku...
alhamdulillah...rezeki datang time aku tengah betul2 sesak..
#rezekikami

Giveaway Jom Menang



aSSaLamUaLaikUm.....

dah lame rasanya taj j0in G.A. hehe..harap-harap ada luck aku...jom join sama!!


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

pErfUmE fR0m eNcHanTeUr!


aSSaLaMuaLaiKum.....

mesti k0rang biase dengar jenama Enchanteur kan?! yes! yang skng ni keluar iklan Sazzy Falak ngn husband die jadi duta gitu.... ni nak cerita...before this ade pr0m0ti0n kat FB pasal perfume ni..ENCHANTEUR LOVE 'IGNITE PASSI0N'..aku x igt hadiah die ape.. s0, kne main game cari perfume tersembunyi.. aku mmg suka game2 camni.. so, aku p0n j0in la...
then last week aku dapat surat.. tup2 dari Enchanteur..huhu... die bagi perfume tester... comel jer...
aku p0n try la.... wangi uolls...hihi... mmg tahan lame gak lah... so, nnt b0le lah aku beli sendiri.. @ ade sape2 tak yg nak hadiahkan kat aku..haha..ini buktinye...

pewangi dari Enchanteur...
special thanks t0 Enchanteur!!!!

oLe-oLe dAri SabaH...


aSSaLaMuaLaiKuM....


salam jumaat...alhamdulillah..kenyang setelah mengisi perut tadi..syukur alhamdulillah aku masih lagi diberi peluang untuk menghirup udara di muka bumi ini.. arini aku bgn sgt2 awal ye kerana sesuatu,,hihi.. nanti aku akan cerita di entry yg lain.. kan kat ENTRI NI aku ade cakap pasal member aku g bercuti kat Sabah kan?
ini lah ole2 yg aku dapat dari Sabah....

brooch mutiara kelabu...
suka sangat sbb colour mutiara die yg cantik...n thanks again mim!!!! rasa syg je nak pakai..hihi...
xpe2, nanti akan dipakai juga yer... :)
#biladapatpegisabahni

Thursday, October 24, 2013

kOrea!!!


aSSaLaMuaLaiKuM.....

yeay!!!!!akhirnya siap gak p0ster tuk c0nference kami di k0rea...s0b...s0b...sedih t0l...sbb p0ster je yg dapat pegi ke k0rea..wuwuwuw....xpelah...jnji ade pic aku..hahahaha....so, ini lah die p0ster kami yg dah siap...selasa lepas dihantar ke kedai untuk printing...ini hasilnye.....

haa...ni lah pic aku..hahaha
ini antara pOster2 nye...

jeng..jeng..jeng..ni pOster aku..haruslah bpOsing ngn pOster sendiri..haha

yang akan present nanti adalah labmate kami..ape2pOn selamat berjuang lah yer...
serOnOknye kalau dapat g kOrea....wawawa
sekian...

SnAcK sIhAT!!!!


aSSaLaMuaLaiKuM.....

selamat petang khamis....waktu-waktu camni sedap kan kalau makan snek?hihi...arini aku nak share snek sihat..sihat lah sgt!!!member lab aku g bercuti ke Sabah minggu lepas..then die ckp biskut ni murah..so die p0n b0r0ng ler....die tny aku nak x?rezeki jgn dit0lak..nak2 aku yg mmg suka cheese..haha...thanks mim!!!!!jeng....jeng....jeng....

memang sangat sdappppp
Hahahaha...sihat x?lagi menggemukkan adalah..haha..ok bye!

Tuesday, October 22, 2013

cEriTa RayA kAmI!!!


aSSaLamUaLaikUm.....


Oopppss!!!entry yg dah basi sebenarnye..tapi x sampai ati lak nak perap je..boleh jadi kenangan t0k kami sekeluarga jg kan?? Tema kami adalha merah makngah tahun ni!! Tak menahan kan?!haha...ni idea hubby akulah..dsbbkan die ada baju melayu warna merah, so die p0n suggest pakai merah tahun ni..jimat sket Cuma beli baju aku n Nayli je..besenye 1st raya mmg kat umah MIL aku sbb kuarga hubby aku xbesar..then ptg @ esoknye baru blk umah family aku.. j0m layan pic kit0rg sementara menunggu untuk pi kubur arwah nenek n atok belah hubby..

kami jd m0del testing camera..
test lagi..umi d0k maintain ayu..haish
ahli muzik..
ahli dewan undangan..ni cam nak gado je ni..
tgk tu, Nayli yg tak tau d0k diam..
haish..ni p0n x cantik gak..adeh Nayli ni...abaikan tudung yg basah akibat berpeluh.
last2 kami ambil berdua je... mr & mrs Upham..
macam mengandung kan aku pakai jubah ni..
tapi hakikatnye tidak!!!!
beraya di rumah kakak MIL aku...