Thursday, January 30, 2014

7 raHmaT dIseBaliK dUgaAn

selamat tengahari..
just nak shre info tentang kelebihan dugaan.. :)


Credit to : kak nisah

love,

Wednesday, January 22, 2014

A tRiP tO keDaH- DaY 4

good afternoon u olls...
adeh..baru sempat nak update blog..
anyway, menjawab pertanyaan rakan blogger sweet & rajin singgah blog aku yang tak seberapa ni..
hehe.. a ah NIESA, akak agak bz sikit..
dah lah bz, tambah tahap kemalasan melampau lak tu..
hihi..maaf lah ye..
ok2, sambungan cuti hari terakhir aku ke Kedah..
jeng....jeng..jeng....
kami telah ke Pulau Pinang..hehe
naik feri oooo....
sebelum ni pernah naik feri..
tapi kali ni naik sekali dengan kereta haa...
hehehe....
sila ikut kiri jika ingin menaiki feri..terima kasih.haha
ada tol tau..nampak tak harganya?maaf, kamera tak seberapa..
ini bukti kami naik feri. (perlu ke?hehe)
my precious mom & ayong :)

my beloved mom & dad. yang kecik tu anak buah aku yang comel!!

wow...lovely sunset view.

Nayli yang tak tau diam..siap dia hulur kaki diantara palang besi tu.
aku pon jadi lah tarzan sekejap sebab terperanjat.
bukan takut pon budak nih..
adeh..sabar jela. :) (nape muka Nayli cenggini??)

haha. aku pun nak gak menyelit.hihi

haaa...tu dia..nampak tak jambatan Pulau Pinang?

yeah..sampai juga ke Penang Port ni.

kami terus menuju ke sini untuk mengisi perut..
menu?? pasembor, nasi lemak & sate..
banyak kan??
gambar?? tak sempat nak snap, dah masuk perut dulu..haha
betapa kebulurnya kami..  sssshhhhhhhh
lastly kami ke Plaza Gurney (kalau tak silap aku)..
saja jalan2 cuci mata...
kelakar je kan?
pergi Penang semata-mata nak makan Pesembor je..hehe
lepas berjalan, kami pon heading balik ke rumah adik.
jalan balik pula kami ikut jambatan Pulau Pinang..
memang seronok sangat..
tak pernah lalu lagi jambatan yang panjang sebegitu..
ok, sekian sahaja cerita cuti kami awal tahun 2014..
hope u enjoy reading peeps!! : )
love,

Thursday, January 16, 2014

Segmen : Bloglist dan blogwalking by Miss Fairytale


selamat malam...
malam ni terrajin nak BW lak..
so, terjumpa lah GA yang sweet ni..
jom join!!
sila klik pada banner ye.. :)


Tarikh mula :4 jan 2014
Tarikh tamat : 4 feb 2014 (mungkin dipercepatkan)

love,

a Trip tO kEdaH -dAy 3 (continued)


selamat petang!!
aku minta maaf sebab tak dapat update cerita holiday hari tu
atas sebab-sebab yang tertentu..
ok, jom ikuti sambungannya..
haaa..nampak tak jalan raya kat bawah ni?
cer teka kami nak ke mana..

hehe...jauh berjalan, luas pemandangan..
memang luas pon.hihi

perjalanan yang memakan masa selama 2 jam..
aik?ke thailand??biar betul??

 haaa...akhirnya sampai juga kami ke destinasi ni..
PADANG BESAR..tak silap aku kat sempadan thailand kot.
huhu..siap dapat parking betul-betul dekat mercu tanda dia..
bertuah sungguh.. :)

masa kat padang besar ni tak ambil gambar banyak pon.
sebab sibuk shopping..hehe
ni abg aku ngn anak n anak buah yang dah bosan menunggu kami..
sabaq na..hihi..
habis memborong, kami pon bergerak lah nak mengisi perut..

destinasi pilihan kami?? kuala perlis..
cadangan dari abg aku yang banyak outstation ke Kedah.
cantik tau kalau tengok live..

cadangnya nak makan kat sini..
tapi bukan rezeki kami hari tu..
kedai tu tutup lak..
maka kami cari lah kedai lain..

at last, kitorg singgah la ke kedai makan area sini jugak..
disebabkan kelaparan, terus kami order..hihi

haa..inilah makanan yang diorder..
sikit kan?hahaha..
sebenarnya masa gambar ni diambil, hanya separuh je yang baru dihantar..
bila dah penuh je meja, tak dan nak bgambar dah..
masing-masing dah senyap mengadap makanan..haha
alhamdulillah..kenyang kami malam tu.. :)
lepas makan, kami pon bergerak pulang...
samapi rumah nak dekat pukul 12 gak lah..
anak-anak aktif lak masa ni..
maklumlah, dah tido dalam kereta..
bila masuk rumah, dah tersedar..
ap lagi, dorg ingat siang agaknya...bermain lagi..
adeh...
anyway, stay tune tuk the last day of our trip ok..
see ya!!!

love,

Monday, January 13, 2014

a tRiP tO KedAh - dAy 3


hai semua? sihat tak? aku, alhamdulillah sihat..
malam-malam ni datang lak kerajinan nak update blog..huhu
so, meh aku ceritakan tempat-tempat yang aku sempat pergi selama aku bercuti dengan family.
hari Jumaat barulah adik aku dapat cuti.
so, hari tu kami pun bertolaklah ke Ladang Anggur Tasik Beris..
perjalanan dari Ladang Sime Darby Bukit Selarong ke Ladang Anggur ni memakan masa selama 1 jam.
ok, enough intro..
jom layan gambar-gambar kami..
banyak sangat naik pening nak pilih.heee

 akhirnya, sampai juga ke destinasi yang ingin dituju..kami pergi dua kereta..
satu kereta adik (lelaki semua), dan kereta kakak aku (perempuan semua..bole gosip2.haha)

 ni time nak beli tiket untuk masuk ladang tu..haa..nampak kan harganya.
haip!!sibok plak abg aku nih!!dush!dush!! yang belakang tu adik aku.. sponsor tiket..ngeh..ngeh :)
 haa..inilah pintu masuk ke Ladang Anggur tu..

kepada sesiapa yang nak cuba petik buah anggur sendri, ini harganya,,
tapi kitorang tak mampu.huhu..mahal sgt!! :(

 haa..kalau dah jumpa camera, nilah hasilnya..haha
aku n sis dah xde kerja..adik aku tukang melayan.hihi :P
tapi terliur tau tengok anggur-anggur dia..
yela, selalunya beli kat super market je kan..
ni dapat tengok depan mata...-.-

banyak sangat gambar yang diambil..
at last, inilah gambar-gambar yang terpilih..

setelah penat berjalan melihat anggur, kami pun berhenti lah kat cafe untuk mengisi perut 
sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya..
menu : aiskrim buah-buahan, karipap anggur(sedap!), air anggur, muffin anggur..
eh, pendek kata semuanya lah berasakan anggur..
lepas makan, kami singgah beli souvenier jap..
huhu...nantikan sambungan destinasi seterusnya..

stay tune!!
love,

Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

selamat tengah hari..
hari ni nak join GA yang simple ni..
buat entry dan ikut syarat-syaratnya..
done!:)

Lots of Love,

Sunday, January 12, 2014

a TrIp tO kEdaH - DaY 1 & 2


hai hai hai..bertemu kembali dalam ruangan maya ini..
ececeh..huhu.
anyway, back to the title above..
alhamdulillah, aku diberi kesempatan untuk bercuti bersama keluarga pada 29.12.2013.
parents aku dah pergi ngan my bro seminggu sebelum tu..
so, aku, my sis n my daughter bertolak on 29.12.2013 dengan keizinan hubbyku..

mencabar betul perjalanan sebab Nayli 1st time jalan jauh..
so, macam-macam ragam lah kan..
nasib my sis memahami..
kami bertolak jam 9am dan sampai jam 3pm..
anyway kenapa Kedah???
sebabnya, adik aku dapat kerja kat sana..
pulak tu memang rumah tu dia duduk sorang, so save lah sikit kan.
hihi..ape2 pon kenalah pk budjet dulu kan..
hari pertama sampai tu kami lepak je kat rumah...

the next day, kami bincang-bincang nak pergi mana..
bincang punya bincang, last-last pergi Tesco je.haha
sebab adik tak dapat cuti.
Tesco pon Tesco lah..janji jalan kan..haha
kami pergi Tesco pon bersebab..
sebab mom nak masak kat rumah..almaklumlah, berkumpul ramai-ramai..
satu lagi sebab adik aku memang susah dapat cuti.
so, ada kesempatan, mom masak lah untuk dia rasa air tangan mom..
masa kami dihabiskan dengan memasak pada hari itu..
nantikan sambungannya ye!!

lots of love,

Thursday, January 9, 2014

tReNd sElfIe


selamat pagi..
hari ni masih tiada lagi kerajinan untuk update banyak2..
anyway, just nak share pic my daughter..
trend selfie..dia pon nak jugak..
hambik ler..huhu...


budak-budak zaman sekarang cepat belajar..
padahal aku xdelah suka sgt nak selfie..
maybe dia teringat kot aku pernah bergambar ngn die camni..
haish...anak oh anak...
#selfie #attempt #duckface


written by 

Tuesday, January 7, 2014

tAhUn bArU

selamat malam..seminggu dah tak update blog..
padahal banyak sangat cerita pending..
maklumlah, baru balik bercuti (dah balik hari ahad sebenarnya..hihi)
nanti aku update ye kat mana aku bercuti..
anyway, bila dah lama cuti, mesti liat nak pergi kerja kan..
tapi alhamdulillah aku tak..
tapi yang buat hal nya Nayli..
dah lah malam ahad dia tido lambat, pagi nak bangun cukup susah..
tengoklah tu, siap tido dalam kereta sepanjang perjalanan ke nurseri.
bila dah tertido, sampai nursery confirm lah nangis..
adeh..sabar jela.


anyway, belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Tahun Baru buat semua!!
peace!!

written by :