Thursday, June 19, 2014

BiLa aNak TidAk sIhaT


selamat pagi..hari ini barulah berkesempatan untuk jenguk blog...
hujung bulan 5 & awal bulan 6 tahun ini merupakan tahun yang banyak memberikan pengalaman baru & cabaran buat aku...
nak tahu sebab ape?
hujung bulan 5 : Nayli kena chicken pox & abah kena tahan ward..
 habis aku tepekkan lotion kat muka die..hihi
masa Nayli chicken pox selama lebih kurang 2 minggu, Nayli tak demam pon..
meragam pon tak..
alhamdulillah sangat2..tapi aku still kena cuti sebab xde org jaga Nayli..
kebetulan pas seminggu, mertua aku tak sihat nak jaga..
so, aku amik alih la..then dapat berita abah masuk ward..
aku balik kg la..bawak Nayli sekali...
alhamdulillah abah da keluar dah...

mak & abah yang precious in my life.. 

hujung bulan 6 : Nayli demam panas..
beberapa hari lepas Nayli sihat dari chicken pox, die kene demam pulak..
inilah rupa budak demam.. :p
sangat2 menguji diri...
aku cuti lagi..kali ni plak demam meragam, tak nak makan ubat..
marah2, memberontak..sabar jela..
memang menguji tahap kesabaran betul kali ni..
bile dah hari ke-4 demam, kitorg bawaklah g hospital..
yela, dengan cuaca yang tak menentu camni.
.jap panas, jap hujan, rasa risaulah kot2 kena ape2 ke...

ni baru pas admit..
umi lak over posing..hihi

kene masuk air..cian die kene cucuk.. :(

masa ni dah baik sedikit dah..demam dah xde..
setia bersama patung 'Lily' dia...
tapi tak nak duduk kat katil langsung..
macam fobia sangat2...nak duduk kat kerusi  ni tgk tv..
bila die duduk atas kerusi ni barulah aku dapat gerak sikit..
kalau tak, nak membuang pon tak boleh..huhu

ni dah bosan la tu duduk lame2..tak reti dok diam..
aku yang ngeri tengok darah jap2 kuar..
dia bole relax je siap bole pukul2 ngan tangan yang masuk air tu..

masa ni nana ikut hubby aku datang..cian nana kena layan Nayli..hehe
masa ni anak buah aku yang lelaki, Ammar, demam plak..cian die..
alhamdulillah...duduk 2 hari je...
sekarang dah aktif balik dah...
makan pon bertambah-tambah..time demam langsung tak nak makan..
umi doakan Nayli sentiasa dilindungi ye syg...
senang sikit hati umi bila kakak dah sihat...
thank you for reading!!! :)

Lots of Love, 

Post a Comment